Metallica holder konsert i Antarktis

Fansen må høre konserten gjennom hodetelefoner.

METALLICA: Metal-bandet Metallica har holdt det gående i 32 år, og har spilt på alle verdens kontinenter med unntak av ett. Det vil de gjøre noe med, og den 8. desember skal bandet holde sin aller første konsert i Antarktis. Foto: Stella Pictures
METALLICA: Metal-bandet Metallica har holdt det gående i 32 år, og har spilt på alle verdens kontinenter med unntak av ett. Det vil de gjøre noe med, og den 8. desember skal bandet holde sin aller første konsert i Antarktis. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Det amerikanske metal-bandet Metallica har vunnet flere Grammy-priser og solgt over 100 millioner album siden gruppa ble stiftet i 1981.

I løpet av sine mange tiår har Metallica spilt over store deler av verden, men det er allikevel ett sted de ikke tidligere har vært - og det vil gruppa gjøre noe med nå.

Skal spille på Antarktis «Etter 30 år som band har vi vært så ufattelig heldige å fått besøke omtrent hvert eneste hjørne av kloden... bortsett fra ett. Det skal snart forandre seg nå som vi er klare for å reise til Antarktis, det eneste kontinentet vi ikke har spilt på til nå», skrev bandet på sin hjemmeside.

Gruppa annonserte at de den 8. desember skal holde en konsert i nærheten av Argentinas Carlini-base, mens publikum vil bestå av fans fra Argentina, Chile, Costa Rica, Mexico og Colombia, som vil kunne vinne billetter gjennom en Coca Cola-konkurranse.

På grunn av Antarktis' spesielle forhold vil konserten holdes uten forsterkere, og publikum vil derfor få tildelt hodetelefoner slik at de får med seg musikken.

I tillegg til å få konsertbilletter vil de heldige konkurransevinnerne også få en rundreise med et cruiseskip som vil ta dem fra den sydligste delen av Sør-Amerika og hele veien til Antarktis. Turen vil vare i ti dager og vinnerne vil i tillegg til å få en omvisning av kontinentet også få delta på forelesninger der de vil lære mer om Antarktis og dets spesielle miljø.

Ifølge magasinet Rolling Stone har det tidligere bare blitt holdt en eneste konsert på kontinentet, da indie-bandet Nunatak spilte der i 2007.

ANTARKTIS: «Etter 30 år som band har vi vært så ufattelig heldige å fått besøke omtrent hvert eneste hjørne av kloden... bortsett fra ett», skrev Metallica på sin hjemmeside da det ble kjent at de skal holde sin første konsert i Antarktis. Foto: Stella Pictures
ANTARKTIS: «Etter 30 år som band har vi vært så ufattelig heldige å fått besøke omtrent hvert eneste hjørne av kloden... bortsett fra ett», skrev Metallica på sin hjemmeside da det ble kjent at de skal holde sin første konsert i Antarktis. Foto: Stella Pictures Vis mer