Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metallica i fengsel

Metallica gjorde en «Johnny Cash».

Mens noen brukte 1. mai til å gå i tog, benyttet de amerikanske macho-rockerne i Metallica anledningen til å gå i fengsel. Akkurat som Johnny Cash gjorde i 1969, ga bandet beboerne i det berømte San Francisco-fengselet San Quentin en gratiskonsert. Foran et publikum der rundt halvparten var livstidsfanger dro bandet bekymringsløst i gang med låter som «Creeping Death» og «Seek and Destroy» fra den tidlige perioden som speedmetal-band.

Video

Mens Johnny Cash ga sin fengselskonsert ut på plate, var Metallica der for å spille inn video til låta «St.Anger» fra den kommende plata med samme navn. Den fengslende gratiskonserten var en gjenytelse for lånet av fengselet. Bandet kvitterte også med å avse en donasjon på 70.000 kroner til baseball-banen til det lokale laget San Quentin Giants.

- Alle er født gode og vi er veldig stolte av å være i huset deres og spille musikk for dere, sa vokalist James Hetfield foran det raust tatoverte publikumet. I farten innrømmet han at han var litt nervøs også, skriver bandets egen nettside.

Men konserten ble gjennomført helt uten opptøyer.

Debut

Konserten var den første for nykomlingen i bandet, bassist Robert Trujillo, som tok over da Jason Newsted ikke ville mer i for litt over to år siden. Den flettebefengte mannen med fortid i hardcore/metall-gruppa Suicidal Tendencies blir betegnet som perfekt for bandet både musikalsk og visuelt.

Den nye plata er ferdig innspilt og slippes 9. juni. Produsent er som vanlig Bob Rock.

<B>TILBAKE: </B>Etter vokalist Hetfields opphold alkoholklinikk og lengre fravær av bassist, er Metallica rett rundt svingen med ny plate igjen. Bildet er fra bandets opptreden sammen med Berlin-symfonikerne (!) for tre år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media