NYTT MATERIALE:  Frontmann James Hetfield og Metallica kommer med nytt album i november. Her fra konsert på Valle Hovin i 2012, da de begynte å snakke om å lage noe nytt. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
NYTT MATERIALE:  Frontmann James Hetfield og Metallica kommer med nytt album i november. Her fra konsert på Valle Hovin i 2012, da de begynte å snakke om å lage noe nytt. Foto: HANSEN NINA / DagbladetVis mer

Metallica slipper sitt første album på åtte år. Pirrer med korteste låta på 33 år

Første smakebit allerede ute.

(Dagbladet): Det allerede legendariske rockebandet Metallica kommer i høst med sitt ellevte studioalbum.

Det er åtte år siden Metallica ga ut albumet «Death Magnetic». I mellomtida har de gitt ut det relativt kritikerslaktede samarbeidsplata «Lulu» med Lou Reed.

Nå er de imidlertid tilbake med nytt og eget materiale.

18. november kommer de med dobbeltplata «Hardwired ... to Self Destruct».

Hardt og brutalt

Thrash-nestorene slapp torsdag den første smakebiten fra albumet, i form av singelen «Hardwired».

«Et brutalt tittelspor» konkluderer musikkbloggen Spin. Det vil trolig ikke skorte på tunge gitarriff på det kommende 12-sporsalbumet når vi hører den tre minutter og 18 sekunder lange singelen.

Låta er for øvrig den korteste de har gitt ut siden «Motorbreath» fra debutalbumet «Kill 'Em All» fra 1983.

Siden den gang har de amerikanske heavyrockerne solgt godt over 100 millioner kopier, men virker fortsatt like gira på å lage musikk.

- Vi vet det har tatt lang tid, men i dag vil vi med stolthet introdusere dere får «Hardwired ... to Self Destruct», det neste studioalbumet til Metallica, dere har ventet lenge på.

- «Hardwired ...» representerer den neste fasen for oss som Metallica, og vi gleder oss til å dele det med dere, skriver bandet på egne nettsider.

God mottakelse

At bandet som ble etablert i Los Angeles i 1981 fortsatt er populære, er det ingen tvil om. Så får vi se hva fansen og anmelderne syns når hele albumet blir sluppet.

Metal Hammer er i hvert fall begeistret for den første singelen.

- Etter å ha fristet oss i årevis med lovnader om tusenvis av riff og uendelig med ideer, har de endelig kommet med en ny hard og rask låt. Den begynner med en overraskende intens tromme og en pirrende gitar som minner oss om «Enter Sandman» skriver tidsskriftet.

Musikkbladet «Kerrang!» slår fast at dette er albumet alle har ventet på.