Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metallica som dataspill

Snart kan du skyte fra en bil mens James Hetfield skriker deg i øret.

Tordag ga de ut plata "St.Anger". Men Metallica gir seg ikke der. Spillgiganten Vivendi Universal Game har fått kontrakt med bandet om et nytt spill, der Metallica bidrar i flere ledd. I en pressemelding lover produsenten et kampspill som inkluderer bruk av kjøretøy, tung bevæpning og musikk. Gutta i bandet skal gi stemmer til kommandorop og annent, og skal selvfølgelig bidra med musikk. En egen sang skal sågar spilles inn eksklusivt som soundtrack og blir bare å finne i spillet.

- Vi er glade for å kunne gi spillfans interaktiv underholdning basert på intens kjøretøyaction, parret med den kraftige musikken til Metallica, sier Luc Vanhal, president i Vivendi Universal Game.

Spillet vil ikke være klart før 2005, men som en forsmak er det lagt ved en trailer på den nye plata. Når bandet straks legger ut på turne, kommer traileren til å bli vist fra scenen. Bandet har forøvrig lovet å komme til Norge på nyåret.

Det er ikke aldeles utenkelig at inntredenen på spillscenen er enda et tiltak for å rette opp noe av det dårlige inntrykket som ble sittende ved bandet etter at de tok opp kampen med Napster. Før slippet av "St.Anger" ga de også gratis smakebiter av albumet ut på nettsiden sin. Og i coveret på albumet, som inneholder en egen musikkvideo-DVD i begrenset opplag, ligger det ved en kode som gir adgang til nedlasting av låter, konsertopptak og annet snacks.

Så får vi håpe Metallica er heldigere med sitt spill enn det Kiss var med spillet Psycho Cirkus for snart tre år siden.

<B>BLIR SPILL: </B>James Hetfield nøyer seg ikke bare med å spille. Han <I>blir</I> spill også. Ha-ha.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media