INTERNETT NESTE? Lars Ulrich og Metallica står nå uten platekontrakt og leker med ideen å legge ut neste album på internett.
INTERNETT NESTE? Lars Ulrich og Metallica står nå uten platekontrakt og leker med ideen å legge ut neste album på internett. Vis mer

Metallica står uten platekontrakt

Vurderer å gi ut på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladted.no): «Death Magnetic» gikk rett til topps på alle albumlister da det ble sluppet september i år, men utgivelsen av sitt foreløpig siste album innebærer også at bandet har oppfylt sin kontrakt med plateselskapet.

I et intervju med Rolling Stone uttaler Lars Ulrich at bandet ennå ikke har bestemt seg hvilken retning bandet vil følge.

- Vi står uten platekontrakt og vi har full frihet når vi skal planlegge vårt neste album. Vi kunne gjort en internettgreie, sier Lars Ulrich, og utelukker ikke at bandet kan gjøre det samme Radiohead gjorde med deres album «In Rainbows».

Tilgir internett
Utspillet kommer mildt sagt litt overraskende med tanke på Metallicas kamp mot fildelerne. For åtte år siden saksøkte bandet fildelingstjenesten Napster, og Lars Ulrich har ofte figurert som en av de mest høyrøstede kritikerne av musikknedlasting.

Den siste tiden virker det likevel som bandet har blitt litt mildere i forhold til saken.

- Det eneste vi har gjort oss skyldige i er at vi er kontrollfriker. Vi liker veldig dårlig å miste kontroll over vårt eget materiale, sa Ulrich til Dagbladet tidligere i år.

Noe nytt album fra Metallica via internett får vi derimot ikke med det første, Ulrich forteller Rolling Stone at bandet slett ikke har noe hastverk når det gjelder å spille inn en ny plate.

- Det er ikke nødvendig å holde pusten akkurat. Vi bearbeider fortsatt «Death Magnetic» og er fornøyd hvis vi greier å spytte ut en ny plate hvert fjerde eller femte år, sier han.

Metallica gjør hele to konserter i Norge neste år. Billettene til konserten 17. juni ble solgt ut på 15 minutter og en ekstrakonsert er satt opp til 30. juli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer