Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metallica til Norge

(Dagbladet.no): 16. juli er det klart for litt «ride the lightning» på Koengen i Bergen.

For fra og med i dag kan bergenserne slutte å spekulere i hvilke store band som besøker byen til sommeren, og heller konsentrere seg om å få tak en av de 20 000 Metallica-billettene som legges ut for salg på mandag. Forrige gang Hetfield & Co gjestet landet ble Valle Hovin utsolgt på noen få timer.

Dagbladets anmelder Torgrim Øyre var tilstede på den konserten, og han mente skjegget var gråere, vikene dypere og sveisene døllere, men at kvartetten uansett leverte varene. Fra begynnelse til slutt:

• «Bandet entret scenen og nærmest sparket inn fortenna på publikum med tidenes mest maskuline versjon av «Creeping Death». Når 80 000 knyttnever pumper i lufta, og et kokende stadion samstemmer i die, die, die, vet man hvor man er».

• «Finalen blir naturligvis en hitparade som forventet. Klassikerne kommer på løpende bånd innimellom et imponerende fyrverkeri og lydlige «landminer» i form av stilstudiet «Master of Puppets», den uunngåelige tanteballaden «Nothing Else Matters», høydepunktet «One», mainstreamhiten «Enter Sandman» og udødelige «Seek and Destroy»».

Metallicas konsert i Bergen blir ifølge en pressemelding fra arrangøren Bergen Live bandets eneste i Skandinavia.

I tillegg skal det amerikanske bandet ifølge konsertguiden Pollstar spille i Polen, Spania, Tsjekkia, Nederland, Portugal og Tyskland. Metallica platedebuterte for 25 år siden med den hardtslående «Kill \'Em All», og har siden vært et av metalsjangerens største, beste og mest innflytelsesrike band.

FANS: Fansen var fornøyde på Valle Hovin i fjor. Man får håpe det blir like gøy i Bergen i sommer. Foto: KURT TORGER PEDERSEN
FANS: Fansen var fornøyde på Valle Hovin i fjor. Man får håpe det blir like gøy i Bergen i sommer. Foto: KURT TORGER PEDERSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media