Metamoro og innsidehumor

Langt fra feilfri, men moro lell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Jeg kan knapt huske å ha sett en komedie med så mange gode tilløp, så mange bestanddeler som hver og for seg er vanvittig morsomme. Men jeg kan sjelden huske å ha sett en film som så til de grader skusler bort de samme kvalitetene. Likevel: Den første timen av «Tropic Thunder» er så bra at det alene gjør den verd billettprisen.

Fryktelig galt

Det handler om en filminnspilling som går fryktelig galt. En gjeng bortskjemte Hollywood-stjerner er i Vietnam for å lage Vietnamfilmen som skal toppe alle Vietnamfilmer. Etter å ha svidd av hele budsjettet og mer til på spesialeffekter, får regissøren panikk og bestemmer seg for å ferdiggjøre filmen i billig dogmestil. Han rigger opp skjulte kameraer og plasserer skuespillerne midt i jungelen utstyrt med kart, manus og store mengder løskrutt. Så dukker en gruppe dopsmuglere bevæpnet til tennene med høyst ordinær ammunisjon opp …

Rasisme?

Humoren er av aller groveste slag, den er brutal og definitivt ikke for dem med svak mage. Den er også befriende dristig. Hellige kuer slaktes med stor innlevelse og frydefull ondskap. Det harseleres lystig over talentløse filmstjerner, genierklærte regissører, idiotiske agenter og despotiske produsenter. Blant annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer