«Snøfall» og Julius reiserute på julaften

Meteorologisk institutt melder reiseværet for Julius i «Snøfall»

- Våkn opp Julius, skriver de på Twitter.

VÆRMELDINGEN: -Været for julaften, Julius, nå er det bare å våkne fra sovetåkam Meteorologisk institutt har hjulpet det på veien. Illustrasjon: Meteorologisk institutt.
VÆRMELDINGEN: -Været for julaften, Julius, nå er det bare å våkne fra sovetåkam Meteorologisk institutt har hjulpet det på veien. Illustrasjon: Meteorologisk institutt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har sjekket været for julenissens reise på julaften. Rettere sagt, det handler om reisen til Julius i NRK's julekalender «Snøfall».

«Julius! Våkn opp fra sovetåka! Vi har sjekket været på julaften for reisen din gjennom #Norge! God tur!🎅» Skriver de på Twitter - og legger ut et værkart for 24. desember 2016.

Våkn opp

Årets julekalender fra NRK har benket store og små foran skjermen de siste ukene, og det store spørsmålet er om Julius, selveste julenissen, kommer til å våkne tidsnok fra sovetåka.

Meteorologisk institutt har tatt oppgaven sin alvorlig, og gjør nå sitt for å hjelpe til. Julius skal i hvert fall ikke være i tvil om hvordan været blir, hvis han nå kommer seg av gårde på den viktigste ferden i året.

- Det er blitt en tradisjon hos oss, å varsle været for julenissen, sier statsmeteorolog Justyna Wodziczko.

- Dette er morsomt, og vi baserer oss på det været som forventes å komme på julaften. Vi må tipse julenissen om viktige forhold, blant annet vil det være mye turbulens over Nordland, med kraftig sidevind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer