Det er ingen som har påstått at all form for uønsket seksuell oppmerksomhet er like ille. Det er heller ingen som sier at alle menn er forferdelige-og-la-oss-alle-bli-lesbiske-og-ikke-ha-noe-med-disse-testosteronvesenene-å-gjøre.
Likevel må budskapet inn med teskje hver gang. La oss sette voldtekt og seksuelle overgrep i parentes denne gang. Det er dessverre noe for mange kvinner har opplevd i en eller annen form, men seksuell trakassering er noe så og si alle kvinner har opplevd.
Det er poenget med #metoo-kampanjen og var poenget med #jegharopplevd-kampanjen i 2015. Disse kampanjene oppsto relativt spontant og spredde seg som ild i tørt gress.
Kort fortalt – kvinner som gir et lite signal om at ja, jeg og har opplevd slike ubehageligheter. Du er ikke alene.
#Metoo kom som en støtteerklæring til de mange kvinnene som hadde turt å si ifra om trakassering og overgrep fra filmprodusenten Harvey Weinstein. For å vise hvor normalt dette er – og at vi derfor bør prøve å holde oss for gode til å mistro og dømme disse kvinnene. De risikerer mye ved å stå frem. Når vi skriver «me too» på Facebook handler det ikke om å si at vi nødvendigvis har opplevd noe straffbart selv. Det skal som kjent mye til før det straffer seg å trakassere, både i Norge og i andre land.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger