«Creek, 1974»: Filmene til Ana Mendieta kan sees på Jeu de Paume i Paris I høst.The Estate of Ana Mendieta Collection, LLC. Courtesy
«Creek, 1974»: Filmene til Ana Mendieta kan sees på Jeu de Paume i Paris I høst.The Estate of Ana Mendieta Collection, LLC. CourtesyVis mer

#MeToo-opprøret har nådd kunstinstitusjonene

.... og flere viktige kvinner skal stilles ut i nær framtid.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I løpet av våren har ledere ved institusjoner som Jeu de Paume, Centre Pompidou (begge i Paris) og Fotomuseum Winterthur (Sveits) snakket høyt om mangelen av kvinnelig representasjon i sine institusjoner. Og de har alle intensjoner om å gjøre noe ved det. På Jeu de Paume har den spanske direktøren Marta Gili gjort det til et hovedmål å vise arbeid til menn og kvinner på en lik basis. Museet har nettopp huset en større retrospektiv med magnum-fotografen Susan Meiselas, og viser Ana Mendieta og Dorothea Lange til høsten.

- De nærmet seg begge politiske og sosiale problemstillinger, og jobber begge med kroppen, som fortsatt er et veldig viktig tema i dag, sier Gili.

Utstillingen «Ana Mendieta» (Havana, 1948 – New York, 1985) åpner i oktober og viser den kubanske kunstnerens filmer, tjue i alt, samt et utvalg av fotografier. Mendieta var opprinnelig utdannet maler, men jobbet med fotografi, film, performance og tegning. Hun er kjent for skulpturene av kroppen sin i naturen. Kroppen hennes var kunsten, og hun skrev i et «artist statement» at kunsten hennes kommer fra troen i en universell energi som finnes overalt. Gjennom kunsten ville hun uttrykke livets umiddelbarhet og naturens evighet. Gili kuratorer også en utstilling med fransk-marokkanske Bouchra Khalili i sommer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn