I SØKELYSET: Den italienske skuespilleren Asia Argento er anklaget for seksuelt overgrep. Foto: AFP / NTB scanpix
I SØKELYSET: Den italienske skuespilleren Asia Argento er anklaget for seksuelt overgrep. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Asia Argento

Metoo-profilen Asia Argento: Benekter seksuelt overgrep mot 17-åring

Den italienske skuespilleren hevder utbetaling på over tre millioner kroner til anklageren var for å hjelpe ham med økonomisk trøbbel.

Den italienske skuespilleren Asia Argento (42) var en av de første til å rette anklager mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, som igjen førte til den omfattende metoo-kampanjen. Nå anklages hun selv for seksuelle overgrep.

For tre dager avslørte New York Times at Argento skulle ha betalt skuespilleren Jimmy Bennett 380 000 dollar, over tre millioner kroner, etter at han hadde anklaget henne for overgrep.

Overgrepet skal ha skjedd på et hotellrom i California da Argento var 37 år og Bennett 17 år. Den seksuelle lavalderen i California er 18 år.

- Dypt sjokkert

Nå slår Argento tilbake mot anklagene. I en erklæring gjengitt i The Guardian benekter hun at hun utsatte Bennett for seksuelle overgrep.

Hun sier at Bennett fikk penger for å hjelpe ham med alvorlig pengetrøbbel.

- Jeg er dypt sjokkert og såret etter å ha lest nyheter som er helt falske. Jeg har aldri hatt noe seksuelt forhold med Bennett, sier Argento i erklæringen.

Bennett spilte blant annet rollen som sønnen til en karakter spilt av Asia Argento, i filmen «The heart is deceitful above all things», i 2004, ifølge New York Times.

Hun skal ha vært som en morfigur for ham, ifølge Bennetts advokat. I november sendte advokaten et varsel om mulig saksmål, der det hevdes at Bennett var så traumatisert etter overgrepet at det truet hans mentale helse og evne til å arbeide.

Argento sier at hun og Bennett bare hadde vært venner. Hun hevder at Bennett kom til henne i oktober som følge av at hennes anklager mot Weinstein. Hun anklaget Weinstein for å ha forgrepet seg på henne i 1997, noe Weinstein benekter.

Kjæresten betalte

Ifølge Argento ba Bennett om en stor sum penger. Hun hevder at han hadde «alvorlig økonomiske problemer».

Hennes partner, den kjente kokken Anthony Bourdain, som døde i juni, utbetalte pengesummen for å unngå negativ publisitet, ifølge Argento.

- Bennett visste at kjæresten min, Anthony Bourdain, ble sett på som en mann med mye penger, og at han også måtte forsvare sitt rykte som en folkekjær offentlig person. Anthony insisterte på å behandle dette på en privat måte, og det ønsket også Bennett, skriver Argento, og legger til:

- Vi bestemte oss for å være medfølende og etterkomme Bennetts krav om hjelp. Anthony tok personlig på seg å hjelpe Bennett økonomisk, på betingelse av han ikke lenger ville blande seg inn i livet vårt.

Nå skal politiet i Los Angeles kontakte Bennett om anklagene, ifølge the Guardian, som ikke lyktes å få noen kommentar fra Bennett.

Han ønsket heller ikke å kommentere saken i New York Times.

- Vondt i hjertet

Samtidig sender anklagene sjokkbølger i miljøet rundt #metoo-kampanjen.

Skuespilleren Mira Sorvino, som er en av frontfigurene i #metoo-kampanjen og kampanjen Time's up, tar nyheten tungt, ifølge Variety.

- Jeg har vondt i hjertet etter å ha hørt om anklagene mot Asia Argento. Tiden vil vise alt i et klarere lys, og kanskje hun vil bli frifunnet. Men hvis det er sant, finnes det ingen unnskyldning, skriver hun i en Twittermelding.