Metroid lenge leve!

Her har vi ikke bare det beste spillet jeg har spilt på GameCube noen sinne, men jaggu også det beste til GameBoy Advance.

Begge heter Metroid , henholdsvis Prime til GC og Fusion til GBA, og er spill du rett og slett ha.

Gamle fans av Metroid -serien vil lettere dra kjensel på heltinnen Samus Aran i 2D-spillet Fusion , for i Prime har den klassiske spillserien trådd inn i 3D-verdenen. Det kan høres usannsynlig og skremmende ut for connaiseurene, men tro meg - det funker.

Prime er et visuelt og kryptisk fyrverkeri totalt blottet for loadetid, og suger deg inn i handlingen (som strengt tatt ikke er sterkt tilstede).

Samus kan fortsatt «morfe» seg om til en liten ball, og du bygger også opp de andre evnene til superdrakten hun bærer gjennom hele spillet. Dette åpner stadig nye muligheter i spillet, og du vil mest sannsynlig bruke like lang tid på å utforske omgivelsene, som å komme deg videre i spillet.

I Fusion er formen mer velkjent, Samus beveger seg sidelengs og opp og ned, men framdriften er langt mer preget av en intens historie.

Begge spillene er svært godt varierte, og byr i god, gammel Metroid-ånd også på utfordrende og utspekulerte bosser. Som om ikke alt dette er nok: Eier du begge spillene, kan de kobles sammen med en link-kabel, og dermed åpnes det for at du kan spille det originale Metroid-spillet fra 1987 på TV-skjermen. Godteri for både ung og gammel, med andre ord.