Metropol på landet

Metropol er Oslos unge bykanal og vokser seg stadig sterkere med rutine og erfaring.

Nå har bykanalen dratt på landet - nærmere bestemt til Quartfestivalen - festivalen der alenemødre som kjent kan møte prinser og hipp musikk oppstå. Og festivalsetra på Sørlandet fungerte bra, den.

Varme fra sør

Programlederne Hallvard Haldorsen og Sarah Natasha Melbye legger langt mer vekt på å være hyggelige og trivelige enn så veldig kule eller hippe. Det gjør programmene varme og vennlige, og kler både stoffet og den uhøytidelige (også kalt lavbudsjetts) formen. Programmet er som vanlig preget av at sendetida strekkes ut mer enn man har stoff til, men Metropol er ellers blitt proffe.

«The most important part of our music is the sound» sa talsmannen for Eels - og bandet heter Eels fordi The Mamas & The Papas var opptatt, fortsatte han med arrogant underbitt - før han sprakk opp, lo og slo over til et mer sosialt modus. Og på en urban bykanal har seerne neppe problemer med at engelske intervjuer ikke tekstes - dette er en tospråklig norsk kanal uten nynorsk.

Før festivalen er helt i gang, intervjuer selvsagt media media. Dagbladets Håkon Moslet hadde årvåkent glemt å skru av mobilen da han ble intervjuet på direkten, men meldte at Quartfestivalen nå tok norsk musikk på alvor. Ellers var han glad for den oppdragende effekt festivalen kunne ha på ungdommen. Den harde kjerne av bibelbeltet irriterer seg fortsatt grønn, lovet Fædrelandsvennens journalist, mens siste gjest meldte at Quart er en ung festival, i motsetning til Oslos Norwegian Wood som var «mer gåstolbasert».

I egen sofa

En rapport fra campingplassen slo fast at trenden med medbrakt sofa fortsatt sprer seg. Med sofa får man damebesøk, meldte en gjest. «Har det ikke blitt en del sofa på deg, Sarah?» spurte programleder Hallvard programleder Sarah, uten å få svar. Teknisk glapp sendingen ut i svart så ofte at man skulle tro den ble produsert av en scratch-DJ med nervøs pekefinger, men slikt blir en del av en skranglete sjarm.

Det samme gjaldt alle de ruskete småfeilene i programoversikten. At bibelbrennerne i bandet «Kovenant» blir døpt om til «Konevant» i programoversikten er nesten søtt. Men litt korrektursjekk hadde vært fornuftig - her var det mye annet rart på trykk.

TV2 kunne ellers fortelle at den første fødselen nå er overført live på Internett - fembarnsmor Rie Refslund ble mor «live». Pappaen hadde hun selvsagt truffet på en sjekkelinje på nettet.