Mette jager valgflesk på nye jaktmarker

Mette Fossum (25) møter politikerne ute i felten for TV2. Til høsten hopper hun til TVNorge for å konfrontere de folkevalgte med gammelt valgflesk i serien «Brutte løfter».

Og den vordende programlederen burde kjenne lusa på gangen - hun er oppvokst med politikermor, Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Grethe Fossum.

- Med din bakgrunn kjenner du kanskje lettere igjen politikernes floskler?

Eget språk

- Ja! Jeg kan politikk, det tør jeg si, smiler Mette Fossum, som har jobbet som politisk reporter for TV2s nyhetsavdeling de siste årene.

- Politikerne har et eget språk, og det tror jeg ikke alltid folk forstår. Min jobb blir å formidle budskapet på en mest mulig forståelig måte. Det har vært oppgaven min i TV2, og det blir oppgaven min i TVNorge også.

- Jeg hadde aldri sagt ja til et sjekkeprogram, flirer hun.

Fakta

TVNorges nysatsing kommer på skjermen til høsten, og Mette Fossum starter forberedelsene neste måned.

- Vi ønsker å satse mer på fakta, og var på jakt etter en journalist til dette programmet, sier Eivind Landsverk i TVNorge. - Mette skal være med på å forme konseptet, slik at det blir hennes magasin.

- Jeg er glad for at TV2 og TVNorge satser på meg som politisk journalist, selv om jeg har en mor som er politiker. Jeg er svært interessert i politikk, og først og fremst lojal mot nyheten, understreker Mette Fossum, som er spent på programlederjobben.

- Jeg har gjort en del direktesendte innslag, men jeg har ikke mer erfaring enn det. Jeg gleder meg til å lære en slik rolle.

- Hvorfor ble du ikke politiker?

- Det er lettere å stille spørsmål enn å svare på dem!

PÅGÅENDE: TV2s Mette Fossum vil ikke la politikerne slippe unna med brutte løfter. Til høsten gransker hun valgløfter for TVNorge.