Mette-Marit: - Veldig personlig

Mette-Marit forteller om ungdomsopprøret i en ny bok.

BOKREDAKTØR: Kronprinsesse Mette-Marit har engasjert seg for litteraturen blant annet gjennom prosjektene Litteraturtoget og Bokbanen. I høst tar hun med seg boka «Hjemlandet og andre fortellinger», der hun er en av redaktørene, til bokmessa i Frankfurt, der Norge er hovedland i år. Arkivfoto: NTB scanpix
BOKREDAKTØR: Kronprinsesse Mette-Marit har engasjert seg for litteraturen blant annet gjennom prosjektene Litteraturtoget og Bokbanen. I høst tar hun med seg boka «Hjemlandet og andre fortellinger», der hun er en av redaktørene, til bokmessa i Frankfurt, der Norge er hovedland i år. Arkivfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Utgangspunktet var veldig personlig. Jeg har alltid vært opptatt av det norske, som noe som er inni meg. Da vi valgte tema i boka, var det det som var viktig for meg.

Det sier kronprinsesse Mette-Marit under lanseringen av boka «Hjemlandet og andre fortellinger».

Det er en bok der redaktørene er kronprinsesse Mette-Marit og forfatter Geir Gulliksen, som har invitert tolv forfattere til å bidra med nyskrevne noveller og essay om hva det vil si å være norsk.

- Det norske er noe som ikke er utenfor oss selv, men som begynner inni oss. Jeg ville utforske det, og det er noe som forfattere kan gjøre best, å bruke det personlige blikket. Hva er det norske i meg? spurte kronprinsessen.

- Det sa bare stopp

De tolv forfatterne er blant annet noen av Norges mest kjente forfattere både i inn- og utland: Demian Vitanza, Marit Eikemo, Maria Navarro Skaranger, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Agnes Ravatn, Karl Ove Knausgård, Tomas Espedal, Helga Flatland, Ole Robert Sunde, Wenche Mühleisen og Siri Hustvedt.

Boka åpnes med en samtale mellom kronprinsessen og Geir Gulliksen. Der forteller hun mye fra sin personlige historie, med detaljer fra egen barndom og ungdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer