Mette-Marit åpner midlertidig bibliotek i Slottsparken

Forrige gang ble hun hyllet for sin åpenhet rundt farens alkoholproblemer.

TOGBIBLIOTEK:  I vår la Kronprinsesse Mette-Marit ut på en litterær togreise, hvor hun blant annet leste fra Karl Ove Knausgårds "Min kamp". Nå åpner hun midlertidig bibliotek i Dronningparken, som er en del av Slottsparken. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TOGBIBLIOTEK: I vår la Kronprinsesse Mette-Marit ut på en litterær togreise, hvor hun blant annet leste fra Karl Ove Knausgårds "Min kamp". Nå åpner hun midlertidig bibliotek i Dronningparken, som er en del av Slottsparken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Kronprinsesse åpner bibliotek i Dronningparken. Torsdag og fredag denne uka kan bokormer kombinere leselyst og friluftsliv i kronprinsesse Mette-Marits midlertidige bibliotek i Dronningparken ved Slottet.

Kronprinsesse Mette-Marit ønsker at flest mulig skal ta del i hennes to yndlingssysler: Boklesing og friluftsliv. Denne uka kan man kombinere det ved å slappe av i Dronningparken ved Slottet med en bok fra Lysthuset. Det skal innredes som midlertidig bibliotek.

Dørene åpner klokka 7 torsdag, og kronprinsesse Mette-Marit kommer selv innom i 8.30-tiden.

Bokutvalget og ideen stammer fra kronprinsessens litterære togreise i begynnelsen av april.

I samarbeid med Deichmanske bibliotek reiste kronprinsessen da med Litteraturtoget fra Bodø til Steinkjer og delte sin bokfavoritter med folk i Nordland og Trøndelag.

Under den litterære togreisen leste Mette-Marit blant annet fra Karl Ove Knausgårds «Min Kamp», og i forlengelsen av det fortalte hun om at hennes far var alkoholiker. I etterkant ble hun hyllet for sin åpenhet i Norge, og det vakte også stor oppsikt i utlandet.

Folkets favoritter Nå skal hun altså igjen holde et midlertidig bibliotek åpent - og denne gangen på mer hjemlige omgivelser for Kronprinsessen.

- Under reisen kom det inn flere hundre boktips på #minbok fra publikum, som fulgte Litteraturtoget på sosiale medier. Disse tipsene ønsker kronprinsessen å bringe videre, i tillegg til å presentere noen av sine egne yndlingsbøker, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Deichmanske bibliotek har bidratt med bokfavorittene, og det legges til rette for at folk kan låne bøker i lysthuset i Dronningparken og lese dem mens de slapper av i parken.

- Bøkene kan lånes innenfor parkens åpningstid, mellom klokka 7 og klokka 20 og leveres tilbake når parken forlates, opplyser Hagen.

Parken i parken Dronningparken ligger i Slottsparken og åpnet for sesongen 18. mai. Det er adgang der for folk fram til 1. oktober. Området har historie som park helt fra 1751, da dette var en del av løkka Sommerro. Det var daværende borgermester Christian Henrik Støedt som anla parken som en liten rokokkoperle rundt landstedet sitt.

I 1823 begynte planleggingen av Slottet, og områdene rundt måtte kjøpes opp. Mesteparten av Sommerro ble kjøpt på auksjon for 18.000 spesidaler i 1840, og innlemmet i Slottsparken.

Dronningparken er hyppig brukt til ulike arrangementer, som for eksempel ved kronprinsesse Mette-Marits 40-årsdag i fjor sommer. Da ble det arrangert utendørs gudstjeneste og mottakelse der.

(NTB)