Mette-Marit åpner midlertidig bibliotek i Slottsparken

Forrige gang ble hun hyllet for sin åpenhet rundt farens alkoholproblemer.

TOGBIBLIOTEK:  I vår la Kronprinsesse Mette-Marit ut på en litterær togreise, hvor hun blant annet leste fra Karl Ove Knausgårds "Min kamp". Nå åpner hun midlertidig bibliotek i Dronningparken, som er en del av Slottsparken. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TOGBIBLIOTEK: I vår la Kronprinsesse Mette-Marit ut på en litterær togreise, hvor hun blant annet leste fra Karl Ove Knausgårds "Min kamp". Nå åpner hun midlertidig bibliotek i Dronningparken, som er en del av Slottsparken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kronprinsesse åpner bibliotek i Dronningparken. Torsdag og fredag denne uka kan bokormer kombinere leselyst og friluftsliv i kronprinsesse Mette-Marits midlertidige bibliotek i Dronningparken ved Slottet.

Kronprinsesse Mette-Marit ønsker at flest mulig skal ta del i hennes to yndlingssysler: Boklesing og friluftsliv. Denne uka kan man kombinere det ved å slappe av i Dronningparken ved Slottet med en bok fra Lysthuset. Det skal innredes som midlertidig bibliotek.

Dørene åpner klokka 7 torsdag, og kronprinsesse Mette-Marit kommer selv innom i 8.30-tiden.

Bokutvalget og ideen stammer fra kronprinsessens litterære togreise i begynnelsen av april.

I samarbeid med Deichmanske bibliotek reiste kronprinsessen da med Litteraturtoget fra Bodø til Steinkjer og delte sin bokfavoritter med folk i Nordland og Trøndelag.

Under den litterære togreisen leste Mette-Marit blant annet fra Karl Ove Knausgårds «Min Kamp», og i forlengelsen av det fortalte hun om at hennes far var alkoholiker. I etterkant ble hun hyllet for sin åpenhet i Norge, og det vakte også stor oppsikt i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer