Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit fra Hollywood

Lei heller en video om kronprinsbryllupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For nordmenn er «Prinsesse på prøve» rene dokumentaren. Tross alt har vi trofast rojalistisk tatt til oss Mette-Marit og nå, ser det ut til, Ari Behn.

I USA er blått blod voldsomt eksotisk. I denne komedien får 15-årige Mia (Anne Hathaway) fra San Francisco vite at hun er prinsesse av Genovia, et land beliggende mellom Frankrike og Spania, viser det seg.

Dronningen (Julie Andrews) tar på seg det åk det er å lære en uregjerlig tenåring kongelige manerer, hvori opptatt mye tedrikking, alt mens det vordende statsoverhodet maser seg gjennom utallige velkjente forviklinger på skolen.

Det er likevel en lettelse at Hollywood åpenbart er for folkelige monarkier av norsk type.

Garry Marshall laget i sin tid «Pretty Woman» og har et håndlag med romantiske eventyr. Også dette kunne fungert, hadde ringreven kjent sin begrensning. Med et så himmelropende forutsigbart manus må vi få slippe mange overtydelige figurer, unødige omveier og uthalinger av ethvert poeng må unngås, ikke minst burde filmen vært 25 minutter kortere. Prinsesseprøven er nå mest en prøvelse, så kjedelig er den.

Andrews er tydelig rojalistisk infisert. Lik en Sonja skrider hun fra folkehav til statsmiddager. Hun annonseres attpåtil på norsk: «Dronningen kommer!» Over til Ari.

Hele Norges coronakart