«Mette-Marit» og «Haakon» sjekker inn på «Hotel Cæsar»

Produsentene bak den populære såpeserien «Hotel Cæsar» spekulerer nå i livet rundt kronprinsparet. Selskapets advokater er trukket inn for å se på hvor langt de kan gå uten å støte kongefamilien.

En scene ble så lik virkeligheten at den ble stoppet av TV2. Den nærmeste kretsen rundt Mette-Marit og kronprins Haakon reagerer.

«Av folket»

De svenske «Hotel Cæsar»-opphavsmennene, Peter Falck og Christian Wikander, lot seg inspirere av romantikken i det norske kongehuset.

- I serien opplever Charlotte (Kristin Frogner) kanskje en del av det Mette-Marit har opplevd, både når det gjelder pressens behandling og forholdet til opinionen. Charlotte er en pike av folket som ikke alle synes er et passende prinsesseemne, sier «Hotel Cæsar»s pressekontakt i TV2, Bjarne Laastad jr., til Dagbladet.

Seriens produsent Trond Berg-Nilssen sier at de har diskutert kjærlighetshistorien med selskapets advokater med tanke på likheter med vårt eget kronprinspar.

Men Laastad jr. avviser at kronprins Haakon og Mette-Marit er kopiert i serien.

Ikke begeistret

Slottet vil ikke uttale seg om serien offentlig. Det vil heller ikke personer i kretsen rundt Mette-Marit og Haakon.

Dagbladet får imidlertid bekreftet at flere, både på Slottet og i Mette-Marits nærmeste krets, ikke er særlig begeistret for at den populære tv-serien bringer inn kongelig romantikk. Flere mener TV2 og produksjonsselskapet utnytter kronprinsparet for å trekke seere.

Offisielt er meldingen fra Slottets informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen:

- Vi har ingen meninger om dette.

- Askepott-historie

TV2s pressekontakt hevder at kongehuset utelukkende har vært en inspirasjonskilde.

- Dette kunne vært hentet fra hvilket som helst kongehus. De to svenske opphavsmennene uttalte før bryllupet at nå skjedde det så mye i det norske kongehuset at det var vanskelig å ikke la seg inspirere av det, sier Laastad jr.

- Noen hevder at dere spekulerer i å bruke en slik historie?

- Det gjør vi ikke. En Askepott-historie har alltid vært god fortellerkunst, uansett om det dreier seg om virkeligheten eller fantasifigurer.

- Har dere kopiert Mette-Marit?

- Hvis man er innstilt på å se det slik, vil man se et par likheter. Men grunnen til dette er jo at serien kommer så kort tid etter kronprinsbryllupet, svarer Laastad jr.

Ble inspirert

16. oktober for to år siden inviterte Mette-Marit og Haakon den norske pressen til uformell fotoseanse på St. Hanshaugen i Oslo. «Hotel Cæsar»-bakmennene lot seg inspirere og dermed måtte skuespilleren Kristin Frogner og Yngve Berven til pers med kaffekrus og vinterjakker på St. Hanshaugen i Oslo.

Seriens produsent Trond Berg-Nilssen innrømmer at han hadde de kongeliges pressekonferanse i tankene da scenen fra St. Hanshaugen ble spilt inn.

- Jeg ble tatt av en kreativ bølge, og lot meg inspirere av seansen med Haakon og Mette-Marit i parken, sier Berg-Nilssen.

- Ideen var morsom, men resultatet ødelegger og forstyrrer handlingen og fiksjonen, sier Laastad jr.

Stoppet av TV2

Etter det Dagbladet erfarer, var det TV2 som ba produksjonsselskapet Metronome Spartacus om å klippe bort scenen fra episodene som sendes seinere i høst. Nå blir den bare vist som et innslag i TV2s magasin «Absolutt underholdning» mandag.

«Hotel Cæsar» er inne i sitt femte år og hadde i vårsesongen 500000- 600000 seere hver ukedag. - Er dere redde for å støte kongehuset dersom dere viser scenen i «Hotel Cæsar»?

- Nei, men etter å ha sett scenen, ser vi at den er for lik virkeligheten. Det var ikke meningen å lage en parodi på Mette-Marit og Haakon. Tanken var å lage en morsom henvisning til noe man hadde sett på tv tidligere. Men vi synes resultatet er upassende, sier Bjarne Laastad jr.

<B>SCENEN DU IKKE FÅR SE: </B>Denne scenen er fjernet fra «Hotel Cæsar» etter påtrykk fra TV2-ledelsen. Kristin Frogner og Yngve Berven spiller Charlotte og prins Sverre i den populære såpeserien. Bildene er fra opptakene som ble gjort på St. Hanshaugen i Oslo.
<B>VIRKELIGHETEN:</B> 16. oktober i forfjor gikk de kongelige arm i arm på St. Hanshaugen i Oslo. De satt lenge på en benk og smånippet til kaffekrus, mens fotografene fikk ta så mange bilder de ville.