Mette-Marit og VG misbrukt i slankereklame

- Det er forkastelig, mener Slottet.

REKLAME: Slik ser reklamen ut, hvor det hevdes at kronprinsesse Mette-Marit reklamerer for et slankeprodukt. VG er også misbrukt i reklamen. FOTO: Skjermdump
REKLAME: Slik ser reklamen ut, hvor det hevdes at kronprinsesse Mette-Marit reklamerer for et slankeprodukt. VG er også misbrukt i reklamen. FOTO: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kronprinsesse Mette-Marit er misbrukt i en reklame som sprer seg på Facebook, og som gir uttrykk for at hun anbefaler et slankeprodukt. Reklamen etterligner en VG-artikkel, men VG har ikke hatt noe med reklamen å gjøre, skriver NRK.

I reklamen er det blant annet brukt et bilde kronprinsessen som gravid, satt ved siden av et bilde hvor hun ikke er gravid. I bildeteksten under står det at produktet «smelter bort tre kilo fett hver uke». Et bilde av Mette-Marit i bikini er også brukt.

- Forkastelig

Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet, sier til NRK at de har fått flere tips fra folk som reagerer på den falske reklamen. De jobber med å få den fjernet.

– Det er forkastelig å misbruke folk på denne måten. Og å lure dem som ser denne annonsen, sier Hagen.

Erik Arnesen, som er kostholdsekspert og helsefaglig rådgiver i LHL, så annonsen første gang 25. september, og postet en skjermdump av den på Twitter.

- Jeg skjønte med en gang at det var tull, i og med at den ikke hadde VGs nettadresse, og at bildene så manipulerte ut. Det var så useriøst at det ikke var noen tvil, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer