BLE RANET: Den 33 år gamle tidligere MGP-artisten ble ranet, og etter å ha blitt tildelt slag og spark, forsvarte han seg - noe som førte til at avdøde falt og slo hodet i bakken. Han døde av skadene dagen etter. Foto: Benjamin A. Ward / DAGBLADET
BLE RANET: Den 33 år gamle tidligere MGP-artisten ble ranet, og etter å ha blitt tildelt slag og spark, forsvarte han seg - noe som førte til at avdøde falt og slo hodet i bakken. Han døde av skadene dagen etter. Foto: Benjamin A. Ward / DAGBLADETVis mer

MGP-artist (33) frikjent for drap

Risikerte ti års fengsel.

En tidligere Melodi Grand Prix-deltaker (33) ble i går frikjent for drap.

Mannen risikerte en fengselsstraff på ti år dersom han hadde blitt kjent skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge.

Aker Brygge - Vi er svært glade over frifinnelsen, selv om dommen var som forventet, sier advokat Arild Holden til Dagbladet.

Hendelsen fant sted på Aker Brygge i 06-tida lørdag 14. mai i fjor da det kom til et slagsmål mellom den tiltalte og en 45-årig mann fra Kristiansund.

Selvforsvar Slagsmålet endte med at 45-åringen falt bakover og slo hodet i asfalten slik at han pådro seg omfattende hjerneskader. Han døde av skadene dagen etter, uten å ha fått tilbake bevisstheten..

Hendelsen ble fanget opp av et kamera, som viser at avdøde angrep og ranet den tidligere MGP-artisten. Bildene viser også at tiltalte ikke var den aktive parten, men bare forsvarte seg.

- Min klient skulle aldri vært tiltalt, slår advokat Arild Holden i Advokatfirmaet Elden fast.

Slått og sparket Den tiltalte musikeren forklarte at han var på vei hjem etter et nachspiel på Aker Brygge, men at han i krysset Fjordalleen/Stranden ble angrepet av den for ham ukjente 45-åringen.

Avdøde var rusmisbruker og kjenning av politiet.

Overvåkingsbildene viser at avdøde først går løs på tiltalte, slår og sparker MGP-artisten - før han raner ham for bl.a. et visakort.

Enstemmig dom Den tiltalte musikeren forsøkte å komme seg unna, men gikk tilbake til overfallsmannen da han oppdaget at visakortet var borte. I basketaket som oppsto da han forsøkte å få kortet tilbake, falt avdøde og slo hodet i bakken.

Tiltalte oppfattet raskt situasjonen, og ringte ambulanse. En vekter og et avisbud var vitner til deler av det som skjedde. Han oppholdt seg på stedet til politi og ambulanse kom, og forsøkte aldri å undra seg ansvar.

- Tiltalen og rettssaken har vært en stor belastning for vår klient. Dommen er grundig og god, sier Advokat Holden.

Avdødes to barn framsatte krav på hver kr 120.000, men det ble avvist av Oslo tingrett. Frifinnelsen og dommen var enstemmig.