HOLDT TILBAKE: Carl Espen Thorbjørnsen tok det rolig på den første generalprøven før morgendagens finale, men når jurystemmene skal deles ut under kveldens generalprøve, lover han å gi 100 prosent.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HOLDT TILBAKE: Carl Espen Thorbjørnsen tok det rolig på den første generalprøven før morgendagens finale, men når jurystemmene skal deles ut under kveldens generalprøve, lover han å gi 100 prosent. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

MGP-ekspert: - Han var ikke helt skjerpa i dag

Carl Espen: - Bevisst strategi.

KØBENHAVN (Dagbladet): Etter at Carl Espen Thorbjørnsen (31) sjarmerte Europa med sin «Silent Storm» i går kveld og sang seg til Eurovision-finaleplassen, ble han plassert som nummer fem ut i den store finalen lørdag.

I dag sto vestlendingen nok en gang på den store scenen i B&W Hallerne, men denne gang i finalesammenheng for første gang.

Presidenten for Norges MGP-klubb, Morten Thomassen, fulgte gjennomgangen i dag. Han syntes ikke at Carl Espen ga 100 prosent på scenen.

- Ikke helt skjerpa - Men han hadde sitt livs største opplevelse i går, og da er det lov. Han var ikke helt skjerpa, og holdt tilbake. Jeg håper han får godt med hvile før klokka 21 i kveld, det er da jurystemmene skal deles ut, sier Thomassen, som ellers ikke har noe å utsette på dagens første opptreden.

Carl Espen legger ikke skjul på at han tok det rolig på scenen i dag - og at det var en bevisst strategi.

- Ja, det har vært bevisst. Jeg sparer meg til i kveld, sier han.

- I kveld skal jeg gi 100 prosent igjen. Følelsen er god, legger han til.

31-åringen har hatt lange dager, og innrømmer at det ble litt lite søvn etter den store oppturen i går. Han bedyrer at han på ingen måte er lei Eurovision-sirkuset, men legger heller ikke skjul på at han er sliten.

For å lade opp, tilbringer Carl Espen så mye tid han bare kan på sofaen. For å koble av, ser han filmer og tv-serier, og akkurat nå er det den nye HBO-serien «Fargo» som hjelper ham å roe ned.

Svensk storfavoritt Vår mann var storfavoritt før semifinalen i går kveld.

Før lørdagens finale er det imidlertid svenske Sanna Nielsen som er den store vinnerfavoritten, iallfall hvis man skal tro bookmakerne. 

Like bak Sverige ligger land som Østerrike, Nederland, Armenia og Storbritannia.

FAVORITTEN: Sanna Nielsen og Sverige ligger godt an til å ta seieren med seg hjem i år, iallfall ifølge de store spillselskapene. Foto: EPA / NTB scanpix
FAVORITTEN: Sanna Nielsen og Sverige ligger godt an til å ta seieren med seg hjem i år, iallfall ifølge de store spillselskapene. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Flere anmeldere har gitt country-duoen fra Nederland gode anmeldelser, mens den østerrikske dragshow-artisten Conchita har provosert - så vel som begeistret - med sin opptreden, låt og utseende. 

Norge er ifølge de store spillselskapene spådd en foreløpig ellevte plass.