Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MGP i gang i kveld

Les også: Grand opptur.

Her er Dagbladets anmelder Sven Ove Bakkes vurdering av de seks første låtene:

«Lystgass»
Podium (Fjerdingen/Lennavik) Tanken har nok vært å lage en temposterk og hardtrockende DumDum Boys-aktig låt, men forsøket er stivbeint på alle måter. En eim av 80-tall er ikke nødvendigvis galt i MGP-sammenheng, men det gjør ikke låta noe bedre.

«Ãndagassii»   Ann-Mari Andersen (Andersen/Austrud) En samisk låt vil internasjonalt framstå som like eksotisk som Mattis Hætta og Sverre Kjelsbergs «Samii Ædnan» gjorde i sin tid, men det alene holder ikke. Melodisvakt og et masete, udynamisk pseudo-teknoarrangement.

«Colliding» Nicholas Carlie (Ottestad/Campany) Det er færre tradisjonelle narkolepsiballader i år, men vi unngår dem ikke helt. Her prøver man seg helhjertet på kraftballadekjøret med forsøksvise Coldplay-vers, men refrenget er mer dvask puddelrock enn storslagen pop.

«Baby Don’t Stop The Music» < img src="http://gfx.dagbladet.no/g2/terninger/4l.gif" style="float:right;margin-left:3px" alt="" /> Michelle (Robinson/Ball) Om dette er gangbar musikalsk mynt i MGP-sammenheng er tvilsomt, men Fred «Pleasure» Ball har tatt med seg noen Bertine Zetlitz-triks og laget en passe cheesy og 80-tallsfengende eurodisco/r’n’b-hybrid.

«Hold On» <img src="http://gfx.dagbladet.no/g2/terninger/4l.gif" style="float:right;margin-left:3px" alt="" />  Tinkerbells (Groth/S.& A. Gundersen) Kan Øst-Europa-dominansen eventuelt veltes av velfrisert countrypop med et touch av Abba? Kanskje. Mer Shania Twain enn Dixie Chicks, ergo fengende og lettbeint. Men det viktige ekstra giret mot slutten mangler.

«Am I Supposed To Love Again» <img src="http://gfx.dagbladet.no/g2/terninger/4l.gif" style="float:right;margin-left:3px" alt="" />  Veronica Akselsen (Samuelsen/Takle) Outsideren. Positivt annerledes MGP-låt. Trykker på flere internasjonale knapper, trekkspillet gir den parisiske følelsen og en ikke uvesentlig østeuropavibb. Søt og litt mystisk, og et fint løft i refrenget, men litt for introvert for sitt eget MGP-beste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media