MGP jr selger i bøtter og spann

Få så programmet, alle kjøper plata.

(Dagbladet.no: I forrige uke meldte musikkbransjebladet Farojournalen at forhåndssalget til cd-en «Melodi Grand Prix Junior» lå på 18.000.

Det betyr at «MGP Jr» allerede hadde solgt til gull - før plata nådde butikkene. Det er det beste forhåndssalget til en MGP jr-utgivelse noensinne.

I dag troner utgivelsen på toppen av VG-lista, over artister som Bruce Springsteen, Paul McCartney og Dream Theater.

Lover godt

- Vi vet ikke før i august hvor mange plater vi kommer til å selge, men det lover jo veldig godt, sier Stein Vanebo i plateselskapet MBO til Dagbladet.no.

Ifølge Vanebo solgte «Melodi Grand Prix Junior» i fjor 22.000 eksemplarer.

- Det året vi solgte mest, var det året Malin Reitan vant MGP jr. I 2005. Da solgte vi over 30.000, sier Vanebo.

Malins soloplate «Malin på Månen» solgte på sin side 51.000 eksemplarer. Juleplata «Malins Jul» solgte 23.000. Begge ble distribuert av MBO.

VANT: Celine Helgemo og låta «Bæstevenna» stakk av med seieren i årets MGP jr. Foto: Scanpix
VANT: Celine Helgemo og låta «Bæstevenna» stakk av med seieren i årets MGP jr. Foto: Scanpix Vis mer

Vanebo mener at unger er minst like kritiske når det gjelder platekjøp som voksne, kanskje mer, og at årsaken til salgssuksessen ligger i at de tilbyr et kvalitetsprodukt.

- Vi tar barna på alvor. Vi er opptatt av at det ikke er et dataprogram som gjør jobben. Hvis du ser etter kan du se at det er bandet til Åge Aleksandersen som spiller på plata, sier Vanebo.

- Det vi er opptatt av er å lage en bra plate, NRK er opptatt å lage et bra program, sier Vanebo.


Celine

Det var 12 år gamle Celine Helgemo fra Orkdal som vant årets norske finalen i Melodi Grand Prix Junior med sangen «Bæstevenna». På tv har MGP jr vært en formidal sukksess for NRK de siste årene, i år var seertallene derimot halvert, fra 911.000 i fjor til 440.000 i år.

Ifølge NRK var det tilfeldigheter som førte til de dårlige seertallene.

- Årsaken til de dårlige tallene ligger nok i det fine været og at sendingen gikk samtidig som landskampen mot Malta, mener Kristian Tolonen i NRK.

MGP jr selger i bøtter og spann
</B>VANT:</B> Malin Reitan vant MGP jr i 2005.