MGP-skandalene vi aldri glemmer

Husker du disse minneverdige øyeblikkene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(DAGBLADET): I år feirer Melodi Grand Prix 60 år, og årets finale går av stabelen i kveld i Wien med Mørland & Deborah Scarlett som Norges bidrag. Vi ser tilbake på de mest minneverdige øyeblikkene og skandalene fra årene som har gått.

Norges sisteplasser Du husker kanskje da Tooji kun fikk syv poeng for «Stay» i Baku, eller da Knut Anders Sørums «High» fikk skarve tre poeng i 2004.

Men visste du at Norge har havnet på sisteplass hele 11 ganger og fått førsteplass kun tre? For eksempel har både Tor Endresen, Finn Kalvik og Jahn Teigen fått null poeng for sine opptredener i finalen.

«Jimmy Jump» kræsjer festen Jaume Marquet Cot er egentlig selger fra Katalonia i Spania. Han er riktignok mest kjent under alter egoet og linselusen «Jimmy Jump», der han uventet tar seg inn på store arrangementer. «Jump» skapte store overskrifter verden over da han under vår egen verdensfinale i Oslo 2010 snek seg opp på scenen under Spanias opptreden, og fikk danset litt med gruppen før han måtte holde fast i den røde lua og hoppe av scenen for å unnslippe sikkerhetsvakter.

I fjor ble det meldt at Cot ble slått konkurs etter å ha måttet betale bøter for å ha gjennomført stuntene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer