PRESTISJEJOBB: Haddy Ndjie (t.h.) og Erik Solbakken, som skal lede den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest 29. mai, er begge i «Senkveld»-gutta Thomas og Haralds artistbyrå.  Nadja Hasnaoui (t.v.) skal lose avstemningen i havn.  
Foto: Agnete Brun / Dagbladet.
PRESTISJEJOBB: Haddy Ndjie (t.h.) og Erik Solbakken, som skal lede den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest 29. mai, er begge i «Senkveld»-gutta Thomas og Haralds artistbyrå. Nadja Hasnaoui (t.v.) skal lose avstemningen i havn. Foto: Agnete Brun / Dagbladet.Vis mer

MGP-vertene Erik og Haddy i «Senkveld»-guttas artiststall

- Thomas og Harald har skutt gullfuglen, mener medieekspert.

||| Thomas Numme og Harald Rønneberg er medieiere i artistbyrået Plan B, som har hatt Erik Solbakken i stallen i snart ett år og Haddy N'jie siden årsskiftet.

For kort siden ble det kjent at begge har fått det prestisjefylte oppdraget å lede den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Oslo. 

- Det er ingen tvil om at Thomas og Harald har skutt gullfuglen, sier mediedirektør Jarle Thalberg i mediebyrået Aegis Media Norge til Dagbladet.

God neseHan mener det var et smart trekk å signere disse to artistene før de fikk MGP-jobben, og reiser spørsmålet om Thomas og Harald har hatt en finger med i spillet.

- Det virker litt rart at to artister fra samme management får en sånn jobb, hvis de ikke visste noe om det på forhånd, sier Thalberg.

- Her må det i hvert fall ha vært noen med veldig god nese for hva som foregår i underholdningsbransjen, og det har jo Thomas og Harald med sitt store kontaktnett.

MarkedsverdiMediedirektøren er sikker på at MGP-jobben vil gi Solbakken og N'jie et karrieremessig oppsving, som medfører større etterspørsel og større honorar.

- Markedsverdien til Erik Solbakken og Haddy N'jie vil øke mange ganger. Det vil også styrke artistbyråets renommé og posisjon. De blir virkelig satt på kartet som et viktig management, mener Jarle Thalberg.

Harald Rønneberg er styreleder i Plan B, men henviser i denne saken alle spørsmål til daglig leder Linn L. Halstensen.

- Det er klart vi er stolte over at Erik og Haddy skal lede Europas største TV-program. Det er kjempegøy  og de er veldig flinke programledere, så jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en strålende jobb, sier Halstensen til Dagbladet.

Visste ikkeHun vil ikke si noe om hvordan de velger artister.

- Men når vi signerte Erik og Haddy visste vi ingenting om at de kom til å få MGP-jobben.

ARTISTBYRÅ: Thomas Numme (tv) og Harald Rønneberg er mest kjent som programledere i talkshowet "Senkveld". 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ARTISTBYRÅ: Thomas Numme (tv) og Harald Rønneberg er mest kjent som programledere i talkshowet "Senkveld". Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Var det Thomas og Harald som mente det var lurt å signere de to?

- Det er vi fire jentene på kontoret som har den daglige driften, og tar hånd om alle artister og oppdrag.

- Er det også dere som har så god nese for hva som rører seg i bransjen?

- Vi har god luktesans, he-he. Nei da, vi visste ingenting om dette.

- Får dere innspil fra Thomas og Harald på hvem dere bør ta inn i stallen?

- De er i styret og så er det vi fire jentene som har den daglige driften og snakker med eventuelt nye artister. Thomas og Harald har sitt å holde på med, sier Linn L. Halstensen.

I styret
Artistbyrået Plan B ble etablert av Harald Rønneberg, «Senkveld»-moromann Truls Svendsen og et par andre kamerater i 1998. I dag sitter både de og Thomas Numme i styret. Alle tre er også eiere.

Plan B hadde i 2008 en omsetning på 13.8 millioner kroner, som var mer enn en tredobling fra året før.

I oktober i fjor skrev Dagbladet at Thomas og Harald har hatt alle sine artister i Plan B som gjester i «Senkveld», bortsett fra Erik Solbakken. Med MGP-jobben er vel også han snart klar for en gjesteopptreden.

Plan B har også fått to andre nye artister i stallen: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm og balansekunstneren Eskil Rønningsbakken.