VIDERE TIL FINALEN: Måns Zelmerlöw har blitt stemplet som forhåndsfavoritt i Eurovision. I morgen står han på scena i hovedfinalen. F
Foto: Jessica Gow / TT /
VIDERE TIL FINALEN: Måns Zelmerlöw har blitt stemplet som forhåndsfavoritt i Eurovision. I morgen står han på scena i hovedfinalen. F Foto: Jessica Gow / TT /Vis mer

MGPs pressesjef kobles til skittent spill: - Mellom oss, fortsett å angripe den svenske låta

Skal angivelig ha forsøkt å spolere for Måns Zelmerlöw.

(Dagbladet): Eurovisions pressesjef Jarmo Siims skal ifølge Aftonbladet ha forsøkt å ødelegge Sveriges sjanser i MGP, ved å ha prøvd å få Måns Zelmerlöws låt «Heroes» disket.

Ifølge avisa har Siims sendt en melding til en gresk journalist på Facebook i april, hvor han skrev «Mellom oss, fortsett å angripe den svenske låten, og sett press på oss». 

På samme tidspunkt blusset det også opp en plagiatdebatt, hvor flere gikk ut og påpekte at «Heroes» var svært lik David Guettas låt «Lovers on the sun».

Aftonbladet har ved hjelp av en rekke IT-eksperter kunnet verifisere at meldingen kom fra pressesjefens offisielle Facebook-profil.

- Kjenner ikke igjen Eurovisions eventsjef Sietse Bakker, mener det hele er oppspinn. Heller ikke Eurovision-sjefen Jon Ola Sand tror på påstandene mot sin kollega, ifølge avisa.

Mandag ble også Siims konfrontert med meldingen til den greske journalisten.

Da var pressesjefen svært utydelig i sitt svar, men avviste aldri at det var ham som sto bak meldingen.

- Jeg kjenner ikke igjen dette sitatet akkurat nå, sa han, ifølge Aftonbladet. 

Gikk videre Både Sverige og Norge gikk videre under andre semifinale i går kveld.

Begge landene troner øverst på det internasjonale pressekorpsets tippeliste over hvem som avanserer - Sverige riktignok en hårsbredd over Norge.

Den norske fanklubbpresidenten Morten Thomassen, som er til stede i Wien og har fulgt prøvene, forklarte tidligere til Dagbladet at han har sterk tro på Zelmerlöw i Eurovision.