Mhoo har alt som skal til

Send dem på leirskole til Gillian Welch jo før jo heller.

Foto: Håkon Bjørndalen
Foto: Håkon Bjørndalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KONSERT: Vi kan gå rett på sak: hva med at et plateselskap bare signerer disse fire Tønsberg-kidsa og sender dem på leirskole til Gillian Welch og Dave Rawlings og kommer hjem igjen med tusenårets beste norske rootsdebut?

Hva om vi bare sier at det ville være direkte ufint å forvente at 17-18-åringer skal framstå med en slik sceneautoritet, en slik instrumental og vokal selvsikkerhet.

Hva om vi bare sier at Mhoo ville vært i sin fulle rett til å bukke under for det forventningspresset som har bygget seg opp i forkant av Bylarm. Det skulle de til og med fått påtaleunnlatelse for — deres talent, deres potensial og deres lekne latino/country/folk-hybrid ville glødet gjennom nervene uansett.

Maksimal uttelling At det helt motsatte skjer, at de kommer på scenen og kliner til med en konsert så skrapefri at du skal være rimelig grinete og pedantisk for å finne noe vesentlig å trekke for, er direkte overrumplende.

Jo da, de kan nok skrive enda mer skarpskårne og poengterte låter, men slik de framsto på Bylarm i kveld fikk de maksimalt ut av sitt lille repertoar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.