MI5 for barn i brutal og tøff ny serie

12-åringen James har rett til å drepe.

SPIONSERIE: Britiske Robert Muchamore jobbet 13 år som privatdetektiv, før han skrev Cherub-serien, en barnebokserie i James Bond-stil. Foto: SAMLAGET
SPIONSERIE: Britiske Robert Muchamore jobbet 13 år som privatdetektiv, før han skrev Cherub-serien, en barnebokserie i James Bond-stil. Foto: SAMLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Opplegget i britiske Robert Muchamores spionserie er påfallende likt fantasy-litteraturens: Intelligente foreldreløse barn havner på høyst originale kostskoler, der de rekrutteres til kamp mot ondskapen og blir helter. Der fantasy-heltene kjemper mot monstre, har Cherub-serien «realistiske» plott med James Bond-aktige dimensjoner.

Problembarn I «Rekrutten» møter vi tolvåringen James Adams. Han bor med sin ekstremt overvektige kriminelle mor, en forfylla og ond stefar, og en lillesøster han er veldig glad i. Han er problembarn på skolen, intelligent og til dels genial i matte.

Da moren dør, havner han på barnehjem. Der blir han rekruttert til «Cherubene».

Det er barneorganisasjonen av M15, utviklet under krigen, der det ble oppdaget at barn kunne få til ting voksne ikke kunne.   Drap i det gode tjeneste Serien har til sammen tolv titler. De første tre er oversatt til norsk. I «Rekrutten» må James gjennom et ekstremt tøft opplæringskurs, for så å innfiltrere en miljøbevegelse som bedriver bakteriologisk terrorkrigføring mot de store oljeselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer