Mia (25) skulle egentlig bare lade telefonen, men endte opp med tatovering

- Hadde aldri trodd det skulle bli så populært.

ANGRER ALDRI: Mia Karoline Juel (25) er ikke redd for å angre på Hove-tatoveringen, som ble tatt veldig spontant. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ANGRER ALDRI: Mia Karoline Juel (25) er ikke redd for å angre på Hove-tatoveringen, som ble tatt veldig spontant. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er nest siste dag på Hovefestivalen på Tromøya i Arendal. Konserter, fest og camping har skapt minner for festivalglade ungdommer, men noen har også valgt å forevige minnene - i blekk. 

Festivalen har to boder der festivalgjestene enkelt kan gå inn og få seg en ekte tatovering. Det har en minstepris på 1000 kroner, men de har hatt tatoveringer opp mot 6500 kroner. Godt over 100 stykker har hittil benyttet seg av tilbudet. 

- Jeg skulle egentlig bare inn for å få lade telefonen min, men så kjenner jeg han som tatoverer og hadde litt ekstra tid, så da tok jeg like greit en tatovering, sier Mia Karoline Juel (25). 

Hun har allerede tatt en spontan tatovering fra før. 

Nachspiel-tatovering - Jeg har en tatovering til på andre foten, som jeg tok på nachspiel hos en kompis som hadde kjøpt seg tatoveringsmaskin på Ebay. Jeg ba han bare skrive ett eller annet. Så da skrev han sitt og mitt initial med hjerte imellom, sier hun og ler. 

- Hvis en tatovering ikke er fin, så må den i hvert fall være morsom og ha en god historie, mener hun. 

Denne gangen har hun tatt en tatovering for å hedre sin nylig avdøde venninne. 

- Det er hennes initial og mitt ved siden av. Kirsebæret er fordi jeg jobbet på nattklubben Pacha på Ibiza, som har kirsebær i logoen, sier hun. 

Wenche Mulstad (18) hadde tenkt en stund på å ta en ny tatovering, og ble veldig glad da hun så at det var mulig på Hove. Hun tror mange velger å ta tatoveringer på festival, fordi det er litt vanligere i musikkmiljøene. Selv har hun valgt å ta en stor edderkopp på halsen. 

- Jeg synes edderkopper er veldig søte, også vil jeg freake ut folk litt. Det er gøy å se hvordan de reagerer, sier hun. 

Tina Grant (24) har allerede latt seg tatovere flere ganger. På armen har hun en stor minnetatovering av bestefaren sin, og på den andre armen har hun også flere tatoveringer. I dag har hun skrevet en tekst på låret. 

- Jeg synes det er fint når tatoveringene betyr noe. Jeg tar de egentlig bare for min egen del. Jeg bryr meg ikke hva andre synes om dem. 

EDDERKOPP:  Wenche Mulstad (18) tror hun kommer til å ta mange fler tatoveringer etter denne. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
EDDERKOPP: Wenche Mulstad (18) tror hun kommer til å ta mange fler tatoveringer etter denne. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Hun hadde tenkt på å ta tatovering en stund, men visste ikke før i dag at det fantes på Hove. 

- Jeg kom i dag, så det var veldig spontant. Men jeg har jo tatt flere ganger før, så jeg vet hva jeg går til. Jeg tror mange velger å gjøre det her fordi det er så tilgjengelig. Du får time med en gang og slipper og vente, sier hun. 

Hun synes imidlertid det er en dårlig idé og ta tatoveringer på festival når man har drukket alkohol. 

- Det blir vanskeligere å tatovere, fordi blodet er tynnere, og da blir ikke kvaliteten like bra. Det gror også dårligere, så det er ikke noe å anbefale, sier hun.

Veldig populært Charlotte i tatoveringsboden jobber til daglig på Cracy Needle studio i Oslo, og forteller at de startet med tatoveringstilbudet på Hovefestivalen i fjor. 

- Vi hadde aldri trodd det skulle bli så populært. Vi gjorde det egentlig mest for synligheten og hadde aldri trodd vi skulle gå i pluss, men det har vi. I løpet av festivalen er det godt over 100 stykker som har tatovert seg, sier hun. 

Hun forteller at de er bevisste på at folk ikke skal være for fulle når de tar tatovering. 

- Det er veldig vanskelig å avgjøre den grensa, men vi tatoverer ikke folk som er veldig synlig beruset. Men vi er på en festival, så om noen har tatt et par øl først, så sier vi ikke nødvendigvis nei. Vi ser an situasjonen, sier hun. 

Hennes inntrykk er at de fleste har tenkt seg om et par ganger før de kommer tilbake, men at noen også bare stikker innom. På festivalen har de 15 profesjonelle tatovører og én som tar piercinger. Men Rist synes ikke alle tatoveringene som blir laget er like fine. 

- Folk vil stort sett ha ganske små elendige tatoveringer av hjerter, diamanter og drømmefangere. En del velger også med skrift. Det er veldig populært med fingertatoveringer om dagen, men vi prøver å fraråde folk det. Det er veldig mange unge folk her, og en fingertatovering er kanskje ikke like kult når du blir eldre, sier hun. 

SPONTAN:  Tina Grant (24) kom på festivalen i dag, og endte opp med å ta en tatovering. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SPONTAN: Tina Grant (24) kom på festivalen i dag, og endte opp med å ta en tatovering. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer