Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mia-fest for åpen scene

Mia Gundersen rakk ikke å feire 40-årsdagen sin i fjor. Nå tar hun igjen det tapte, med storslått kjendissamling og Amnesty-konsert i Konserthuset i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere år ventet skuespilleren, revyartisten og programlederen Mia Gundersen på at en humanitær organisasjon skulle spørre henne om hun ville være i deres «stall». Hun hørte ingenting fra noen.

Like før sin 40-årsdag i fjor fant Mia veien til Amnestys kontor i Oslo.

«Jeg står til disposisjon. Jeg vil gjerne gjøre noe for Amnesty,» sa hun.

- Jeg fylte 40 år i fjor. Det samme gjorde Amnesty. Derfor tenkte jeg at vi kunne slå oss sammen om feiring, ler Mia Gundersen.

Det skulle likevel gå flere måneder før det ble noe av planene. Men 28. februar er det klart for forsinket 40-årsfeiring for begge: Amnesty-konsert i Oslo Konserthus, som skal bli en storslagen forestilling, tror både Gundersen og Amnestys generalsekretær Petter Eide.

Kjendiser

Til Amnesty-konserten kommer Leif Ove Andsnes, Noora, Kvinner På Randen, Bel Canto, Strings Unlimited, Sondre Lerche, Halvdan Sivertsen, Vidar Busk og Ylvis. Bursdagsfestforestillingen knyttes sammen av konferansier og NRK-programleder Petter Nome.

Fullsatt sal

- Vi regner med fullsatt sal, sier Amnestys Petter Eide, som mener det er på tide at Amnesty gir noe tilbake til sine mange medlemmer og støttespillere.

- Vi ønsker å vise at det fint går an å ha det fint en kveld selv om det er mye elendighet i verden. Men det er tross alt ikke bare nød og lidelse. Det skal være gøy å bry seg, sier Petter Eide.

STORSLÅTT FEIRING: Mia Gundersen (t.h.) gir bort 40-årsdagen sin til Amnesty. Det blir Amnesty-konsert i Oslo 28. februar, med bl.a. Anne Grete Preuss.
Hele Norges coronakart