Mia med mot i brystet

Mia Gundersen Leliënhof vil beholde de dype utringningene helt til hun må kle seg som en kone. I kveld starter komiserien om en annerledes Mia på NRK.

Dette er Mia Gundersen Leliënhof. I kveld ser du komiserien «Mia» med Mia på NRK. Men det handler ikke om Mia.

Forvirret?

Det er du forhåpentligvis ikke etter premiereprogrammet for NRKs egenproduserte komiserie i kveld.

- Ideen til serien kom for flere år siden. Men først i sommer ble de åtte episodene spilt inn. Jeg synes resultatet ble bra og håper seerne synes det samme, sier Mia Gundersen Leliënhof.

Hun ble overrasket da NRK spurte om hun ville spille hovedrollen i serien med samme navn som henne selv.

Stjernenykker

- Serien handler om en showartist med stjernenykker, som kjemper mot rynkene, dårlige kritikker og sin egen masete mor. Rundt henne møter seerne sju andre faste underlige rollefigurer. «Mia» er den mest normale av dem alle, sier Mia Gundersen Leliënhof, som mener at seriens hovedrolle ikke minner så mye om den ekte Mia.

- Da hadde jeg vært vanskelig å ha med å gjøre under innspillingen, ler Mia mens hun stiller til fotografering foran ektemann Marcel Leliënhofs kamera.

På bjørneskinn

Pressebilder til serien ble tatt på Hotel Bristol i Oslo. Og gjestene fikk en oppsiktsvekkende forrett da Mia, bare iført korsett og nettingstrømper, la seg på flygelet i pianobaren.

Deretter var det av og på med dristige antrekk og fotoseanse i garderoben og på bjørneskinn i «Carl Joakim Hambros Suite» - med champagneglass innen rekkevidde.

Utringninger

- Hvorfor går du alltid så dristig kledd?

- Jeg vil ikke fornekte at jeg er kvinne. Jeg er kry over å være kvinne. Nå er jeg over 40, og da tør jeg stole på meg selv.

- Men trenger du disse store utringningene?

- Det er den mest banale kraften vi kvinner har på menn. Jeg bruker den ikke, men jeg flørter. Jeg kan ikke kle meg annerledes, for da ser jeg ut som en kone. Det gjør jeg ikke før jeg må. Show them to they drop, er mottoet, skratter Mia.

- Du omtales av mange som Norges nye diva?

- Diva er et moteord som brukes om mange kvinner. I Norge har vi én diva: Wenche Foss.

Best som blondine

- Er du redd for å bruke opp deg selv ved å stille opp i aviser, ukeblad, på teaterscener og TV samtidig?

- Som menneske håper jeg at jeg kan få utrette noe for noen. Men jeg er ikke redd for å bli oppbrukt. Jeg frykter ikke meg selv og det jeg står for.

- Var det derfor du inviterte «alle» i bryllupet ditt?

- Jeg er ikke en skuespiller som vil gjemme meg bort. Jeg synes det ble et fabelaktig bryllup.

Nå spiller Mia i «Musikal Musikal» på Oslo Nye Teater.

For anledningen som brunette.

- Jeg liker meg bedre som blondine. Men det er en morsom erfaring, dette her, gliser Mia Gundersen Leliënhof.

KRY KVINNE: Ektemannen Marcel Leliënhofs bilder av Mia Gundersen Leliënhof skal selge NRK-serien «Mia». Det ble en dristig fotoseanse på Hotel Bristol i Oslo.