Mia Norges såpedronning

Mens blonde Mette Haug sjekker mannfolk i TV-serien «Offshore», forbereder brunetten Mia Gundersen seg på rettssak mot Tom Sterri.


SUVEREN VINNER: Mia Gundersen er hele Norges såpedronning. Nå har den populære blondinen bllitt brunette i anledning innspillingen av filmen «Fomlesen».

- Jeg bør ikke forveksles med rollefiguren min. Mens Mette tar enkle og impulsive beslutninger, blir jeg stadig vekk tvunget til å ta tunge valg, sier Mia Gundersen bestemt. Hun har stevnet Tom Sterri og hans AS Revyteater for urettmessig tilbakeholdelse av lønn.

- Det er knallhardt. Men jeg er nødt til å gjøre det. Jeg finner meg ikke i å bli behandlet slik, verken som skuespiller eller privatperson.

Smigret

Indignerte Mia Gundersen mildner litt med tanken på at hele Norge trykker Offshore-Mette til sitt hjerte. Hun har akkurat ringt mora si og fortalt det. Og selv om mamma er skeptisk, er ikke Mia desto mindre smigret over å toppe kategorien som beste førsteelsker. Hun har levd med Offshore-Mette i tre år, og har blitt glad i den humørfylte kantinedama.

- Jeg tror folk liker Mette fordi de vet hvor de har henne. Hun hører ikke til de mest intellektuelle, men jeg har aldri undervurdert henne. Hun er livlig, sårbar og veldig uredd.

De siste åra har livet til den 37 år gamle skuespilleren akselerert i et uvirkelig tempo. Fra å være middels suksessfull plateartist på 80-tallet og seinere teaterheltinne i Stavanger, har hun blitt hele Norges TV-yndling. Hun har pendlet mellom revyscenen, teaterscenen og TV-settet. Og hun har blitt den nye Se og Hør-favoritten.

Nå får vi Gundersen på film også. Over nyttår starter innspillingen av «Fomlesen».

Dyrker karrieren

- Jeg har utviklet meg enormt de siste årene. Etter at et 13 år langt forhold tok slutt for fire år siden har jeg lært meg selv bedre å kjenne. Jeg er ikke redd for å ta nye utfordringer, og har fått tid til å dyrke karrieren min. Samtidig har jeg mer tid til venner og meg selv etter at jeg begynnte å filme i «Offshore». Og jeg er ikke av typen som hopper på et forhold med det første.

Mia føler at innspillingen av NRK-serien har gitt henne en unik erfaring med kamera. Hun gleder seg til å ta fatt på innspillingen av «Fomlesen», der deler skal taes opp i Tsjekkia.

- Finnes det fortsatt noen roller du ikke har fått spille?

- Ja. Jeg har lyst til å spille i et dypere pykologisk stykke. Jeg er veldig opptatt av menneskesjelen. Jeg trenger en innviklet rolle. Men jeg er ikke opptatt av å framstå som mystisk. Hvis noen skulle ta så feil, skratter såpedivaen.

Sårbar Såpedjevel - Stine Varvin spiller utspekulerte Susanne i Offshore.