Michael Jackson er konge også på internett

Verdens nettrafikk 33 prosent høyere enn vanlig under minnestunden.

BLE FULGT AV MILLIONER PÅ NETT: Liveoverføringen av minnemarkeringen til den avdøde popstjernen Michael Jackson ble fulgt av mange millioner mennesker, og satte nye rekorder. Også den generelle nettrafikken økte kraftig. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS/SCANPIX
BLE FULGT AV MILLIONER PÅ NETT: Liveoverføringen av minnemarkeringen til den avdøde popstjernen Michael Jackson ble fulgt av mange millioner mennesker, og satte nye rekorder. Også den generelle nettrafikken økte kraftig. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da nyheten om Michael Jacksons død ble kjent, førte den store nyhetsinteressen til så høy nettrafikk at søkegiganten Google trodde at nettstedet var blitt angrepet av et virus.

- Det er en merkedag i internetts historie. Vi har aldri sett liknende i forhold til omfang og dybde, het det i en uttalelse fra AOL.

Nå viser det seg at også minnemarkeringen til Michael Jackson førte til en kraftig økning i nettbruk verden over.

Dominerte på nettIfølge CNN var nettrafikken verden over hele 33 prosent høyere enn normalt mens minnestunden varte.

Hos Akamai, som leverer mer enn 20 prosent av verdens internett-trafikk, var dette den nest største dagen i selskapets historie, med nærmere fire millioner brukere per minutt. Rekorden ble satt i forrige uke på Jacksons dødsdag, med 4,2 millioner brukere per minutt.

Søkemonitoren Yahoo rapporterte at minnemarkeringen hadde gitt det høyeste antallet liveoverføringer i selskapets historie, og hos CNN var det bare president Obamas innsettelsesseremoni som var blitt fulgt av flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer