Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Michael Jackson gir arbeiderne lønn

Fikk 24 timer på seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michael Jackson har endelig betalt de ansatte ved Neverland. På tirsdag fikk popstjernen 24 timer på seg til å utbeltale lønn til arbeiderne, som fikk siste utbetaling den 19. desember, skriver E! online.

Etter å ha fått en dags utsettelse, ble det i går klart at han vil gi etter for kravet. Dermed unngikk han et mulig søksmål.

- Det er ingen grunn til å gå til rettslige skritt på dette tidspunktet, vi er mest opptatt av at de ansatte får utbetalt lønnen sin, og det jobbes med nå, sier en representant de amerikanske myndighetene.

Det er usikkert hvor mange ansatte som har hatt penger utestående. Mange har sluttet som følge av de uryddige lønnsforholdene.

Men arbeiderne har fått pålegg om ikke å arbeide, fordi Jackson ikke har betalt forsikring for de ansatte, skriver E! online.

Dyrevernorganisasjoner har vært bekymret for at Jacksons økonomiske problemer skal gå utover dyrene som blir holdt på Neverland, men parken forsikrer om at dyrene har det bra. En inspeksjon fra myndighetene i januar bekreftet at dyreholdet var som det skulle være.

Det er usikkert hvorfor Michael Jackson ikke har vært i stand til å betale det han skal, og det har vært spekulasjoner rundt et enormt banklån som ble tatt opp samtidig som de ansatte ved Neverland sluttet å motta lønn. Jacksons talsmann, Raymone Bain, hevder det ikke er noen sammenheng mellom disse hendelsene.

Hittil har ikke Jackson ordnet forsikringer for de ansatte. Derfor henger det fortsatt en ny frist over hodet på superstjernen. Innen 24. mai må han betale 450.000 kroner fordi forsikringen til de ansatte ikke er i orden. På toppen av det hele kommer 650.000 kroner i bøter etter lønnsrotet.

Lav profil: Dersom du ikke har betalt lønn til dine ansatte på tre måneder, er det lurt å holde lav profil. Her er Michael Jackson i Manama i Barain i januar. Foto: Scanpix
Lav profil: Dersom du ikke har betalt lønn til dine ansatte på tre måneder, er det lurt å holde lav profil. Her er Michael Jackson i Manama i Barain i januar. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge representanter fra myndighetene har Jackson antydet at de er interessert i å ordne forsikringer for de ansatte.

Drives på luft og kjærlighet: De ansatte på Neverland får endelig lønn. De har ventet siden 19. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!