Michael Jackson oppfordret Omer til å skape en superhelt

Omer Bhatti tok superstjerna på ordet.

SUPERSKURK: Omer Bhatti og tegneserieskaper Josef Yohannes er klar med andre utgave av «The Urban Legend». Foto: Stig Ark
SUPERSKURK: Omer Bhatti og tegneserieskaper Josef Yohannes er klar med andre utgave av «The Urban Legend». Foto: Stig Ark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Andre albumutgave av Josef Yohannes' superhelt-tegneserie «The Urban Legend» er ute i butikkene, og denne gangen møter Norges første superhelt en rival i «The Suburban Myth».

Denne skurken er det ingen ringere enn hiphop-artist og danser Omer Bhatti som har utviklet, sammen med de amerikanske kompisene Donte Jackson og Bruce Caber.

Hovedrival - Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Omer Bhatti til Dagbladet.

Han har fulgt med på «The Urban Legend» siden begynnelsen for snart to år siden, og nølte ikke da serieskaper Josef Yohannes åpnet for et samarbeid.

- Vi har brukt god tid for å gjøre dette så bra som mulig, og planen har vært å gi The Urban Legend en hovedrival, som The Joker for Batman, forteller Bhatti.

I serieuniverset er The Suburban Myth en karakter som også vil spille helterollen, men heller lar seg motivere av berømmelse og ære. Dermed blir han et vrengebilde av helten The Urban Legend.

Inspirert av Michael Bhatti forteller at han som liten gutt ble oppfordret av Michael Jackson selv til å skape en egen tegneseriefigur.

- Jeg husker en episode i Paris, da jeg satt og tegnet superhelter som Batman og slikt. Michael så det, og sa at jeg også kunne finne på min helt egen figur. Så dette har vært en drøm i lang tid, sier Bhatti.

Serieskaper Josef Yohannes er storfornøyd med samarbeidet med Bhatti, og mener de sammen har drevet illustratøren NewTasty til nye høyder.

- Det har blitt en fascinerende og spennende karakter, jeg ble veldig positivt overrasket da jeg så hva Omer, Donte og Bruce hadde skapt, sier Yohannes til Dagbladet.

«The Urban Legend» har blitt godt mottatt i USA, og Yohannes har tidligere sagt at han drømmer om å se Will Smith i hovedrollen som den svarte superhelten uten superkrefter.

DUELL: The Urban Legend og The Suburban Myth møtes til kamp. Illustrasjon: NewTasty
DUELL: The Urban Legend og The Suburban Myth møtes til kamp. Illustrasjon: NewTasty Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer