Michael Jackson presset for penger

En mann presser Michael Jackson for 780.000 kroner, etter at tyver stjal flere videofilmer av popstjernen og hans to barn.

- Filmen er tatt opp hjemme på gården Neverland i California og i Euro Disney utenfor Paris. Den viser Michael Jackson som leker med sine barn, Prince Michael jr. (2) og paris-Michael Katherine (1), fortalte Howard Rubinson, talsmann for popstjernen, i går.

Michael Jacksons firma MJJ Productions mottok en anonym telefonhenvendelse tidligere denne uka. En person fortalte at videofilmene var til salgs, sier Rubinson til AP.

Firmaet har også fått en oppringning fra en amerikansk tabloidavis som sa de hadde filmene. Samtidig krever utpresserne 100.000 dollar for ikke å selge filmene til en ikke-navngitt tabloidavis. Det er usikkert om det er snakk om samme avisa.

Videofilmene skal være helt uskyldige, og viser Jackson mens han leker med de to barna. Filmene ble tatt opp mellom jul og nyttår 1998-1999, og under en sommerferie i Frankrike. Det var der filmene ble stjålet fra hotellrommet hans.

- Filmene er ikke avslørende på noen måte. Og vi kommer ikke til å kjøpe dem tilbake. Michael Jackson nekter helt og holdent å betale utpresserne. Det han ønsker er å få tyven stilt for retten, sier Rubinson.

To av Jacksons advokater har allerede sendt ut klare advarsler til medier som vurderer å bruke videofilmene enten som filmklipp eller stillbilder.

PRESSET FOR PENGER: Michael Jackson er blitt frastjålet en hjemmevideo.