Popkongen inntar spillkonsollene igjen. Denne gangen med et synge- og dansespill som slippes før jul. «Michael Jackson: The Game» ble annonsert på spillmessen E3.
Foto:  Mette Møller / Dagbladet
Popkongen inntar spillkonsollene igjen. Denne gangen med et synge- og dansespill som slippes før jul. «Michael Jackson: The Game» ble annonsert på spillmessen E3. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Michael Jackson: The Game

Synge- og dansespill til konsoller denne høsten.

||| Ubisofts E3-pressekonferanse i natt norsk tid, bekreftet at det kommer et nytt spill med den avdøde superstjernen i hovedrollen.

Allerede i fjor sommer, like etter Jacksons bortgang, skrev PressFire om at det eksisterte planer for et slikt spill.

Produksjonsselskapet hans bekreftet da at prosjektet hadde vart i flere måneder før Jackson døde 25. juni.

Det er uvisst om det var akkurat dette Ubisoft-spillet man snakket om den gang, eller om det eksisterer flere spillplaner med Jackson involvert.

Ubisofts E3-brief i Los Angeles natt til tirsdag norsk tid avslørte «Michael Jackson: The Game», et spill som skal ut før jul til en rekke konsoller.

Dette er et danse- og syngespill der du får muligheten til å gjenoppleve noen av Jacksons karrierehøydepunkter i rollen som superstjernen selv.

«Michael Jackson: The Game» støtter de nye bevegelsesfølsomme kontrollerne til PlayStation 3 og Xbox 360. I tillegg utvikles egne versjoner til Nintendo Wii og DS, opplyste Ubisoft.

- Michael pushet alltid grenser når det gjelder teknologi for å gi fansen uforglemmelige opplevelser, enten det involverte videoene hans, innspillingene eller konsertene. Nå, med dette interaktive produktet, har vi sjansen til å bringe Michael — artisten — hjem til folk i hele verden i en perfekt match mellom Michaels artisteri og familieunderholdningen som han alltid verdsatte, uttaler John Branca, som representerer rettighetsinnehaverne etter popkongen.

- Dette er et spill som hele familien kan oppleve og nyte sammen og dette er noe Michael ville satt uendelig pris på, fortsetter Branca ifølge Kotaku.

Spillet vil støtte de nye kontrollerne til PlayStation 3 og Xbox 360, henholdvis Move og Kinect. Microsoft presenterte sin storsatsning da E3 ble sparket i gang tidligere denne uken, mens Sony skal misjonere om Move når de holder sin pressebrief senere i dag.

Slik kan du se Nintendo- og Sony-pressekonferansene direkte i kveld, tirsdag 15. juni.

«Michael Jackson: The Game» lanseres til PS3, Xbox 360, DS og Wii denne høsten. Ubisoft har enda ikke oppgitt en lanseringsdato men sikter tungt mot julespillsalget.