- Michael Jackson var en grådig mann

Quincy Jones hevder Michael Jackson stjal sanger.

ALVORLIGE ANKLAGER: Michael Jackson stjal andres ideer og låter, påstår Quincy Jones. Her ser vi King of Pop på en konsert i på Valle Hovin i 1992. Foto: NTB scanpix/Terje Bendiksby
ALVORLIGE ANKLAGER: Michael Jackson stjal andres ideer og låter, påstår Quincy Jones. Her ser vi King of Pop på en konsert i på Valle Hovin i 1992. Foto: NTB scanpix/Terje BendiksbyVis mer

- Quincy Jones, musikkmogulen som produserte flere av Michael Jacksons største album, sier flere av popkongens låter er plagiater.

Quincy Jones er i dag 84 år og regnes som en legende i amerikansk showbiz. Har produsert filmer, plater og musikk, er låtskrver og musiker.

En grådig mann

- Jeg liker ikke å snakke offentlig om dette, men Michael stjal mye. Han stjal mange sanger, sier Jones i et intervju med Vulture , kultursidene til New York magazine.

Han nevner Donna Summers' «State of Independence» og Jacksons «Billie Jean» som et eksempel.

ANKLAGER: Musiker, låtskriver og produsent Quincy Jones anklager Michael Jackson for tyveri. Foto NTB scanpix
ANKLAGER: Musiker, låtskriver og produsent Quincy Jones anklager Michael Jackson for tyveri. Foto NTB scanpix Vis mer

- Notene lyver ikke. Han var machiavellisk. En grådig mann, sier Jones.

Krevde 60 millioner

Musikkmogulen regnes som en av USAs fremste musikkprodusenter og har vunnet 27 Grammy-priser. Han sto blant annet bak Jacksons braksuksesser «Off the Wall», «Thriller» og «Bad».

Etter popkongens død krevde Jones to av det avdøde popikonets selskaper, Sony Music Entertainment og MJJ Production, for 60 millioner kroner.

I stevningen het det at Jones ikke har fått betalt for arbeid som ble produsert etter Jacksons død i 2009. Blant annet gjelder dette filmen «This is it» og jubileumsutgaven av albumet «Bad».