Michael Jacksons dødsbo stanser norsk regissør

Får ikke spille «De tre musketerer».

FARGERIKT: Alexander Mørk-Eidems oppsetning av «De tre musketerne» inneholder drøyt 50 musikkverk fra 80-tallet. Nå setter forvalterne av rettighetene til Michael Jacksons musikk ned foten, og stopper dermed hele forestillingen. FOTO: STADSTEATERN
FARGERIKT: Alexander Mørk-Eidems oppsetning av «De tre musketerne» inneholder drøyt 50 musikkverk fra 80-tallet. Nå setter forvalterne av rettighetene til Michael Jacksons musikk ned foten, og stopper dermed hele forestillingen. FOTO: STADSTEATERN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||8000 billetter hadde Stadsteatern i Stockholm håpet å selge til vårens oppsetning av «De tre musketörerna», skrevet og regissert av den norske stjerneregissøren Alexander Mørk-Eidem.

Stykket - som er basert på Alexandre Dumas roman - har vært Stadsteaterns største suksess noensinne siden premieren i februar, og er en humoristisk og moderne utgave av den klassiske historien. Blant annet bruker Mørk-Eidem musikalske innslag, drøyt 50 låter fra 80-tallet.

Nå blir vårens forestillinger stoppet - av Michael Jacksons dødsbo.

- En påkjenningForvalterne av rettighetene til Jacksons musikk mener nemlig at Stadsteatern aldri har hatt rett til å bruke arbeidet til den avdøde artisten.

Forhandlinger har pågått i hele høst, og har ført til en stor, prinsipiell debatt om rettighetsproblematikk i svenske medier.

Når man aldri kom til enighet, ble det i stedet besluttet å stanse vårens forestilling. Alexander Mørk-Eidem mener det også er en mulighet å skrive om stykket.

- Det er en påkjenning for Stadsteatern å skulle forhandle med musikkforlagene i all evighet. I dag er Michael Jackson viktig for forestillingen, men innslaget kan byttes ut om Stadsteatern ber meg skrive om stykket. Ennå er det dog ikke aktuelt, sier den norske regissøren til Svenska Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.