Michael kastet ut av Big Brother

Fortalte ikke TVNorge om voldsdom.

(Dagbladet.no): I natt la ble det lagt ut en kort nyhetsmelding på TVNorges nyhetsside for Big Brother der det står at Michael Wibecan må forlate huset på grunn av personlige omstendigheter utenfor huset.

27 år gamle Wibecan kom inn i Big Brother-huset på søndag, og fikk dermed bare tre dager i konkurransen.

TVNorge ble i går klar over at Wibecan i 1998 slo en mann i 50-årene i nakken og gjorde ham lam fra halsen og ned, skriver VG i dag.

TVNorge reagerer på at han ikke fortalte dem om voldsdommen fra 1998.

Ønsker åpne kort

- Problemet med å lage denne typen TV med vanlige mennesker, er at du ikke kan kreve at de leverer vandelsattest. Vi håper og regner med at folk spiller med åpne kort, sier informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth til Dagbladet.no.

Heller ikke da han ble konfrontert med saken i går, skal Wibecan ha fortalt hele sannheten. De andre deltakerne har ikke fått vite hva som er grunnen til at Michael måtte forlate huset.

- Ifølge dommen vi fikk tilgang til i går, har han gjort opp for seg. Vi mener han burde fortalt om det, sier Gjelseth.


Ærlighet ville ikke hjulpet
- Ville Michael fått være med i Big Brother om han hadde vært ærlig og fortalt om dommen?

- Nei, vi ville nok måtte gå flere runder da også. Jeg tror ikke han ville vært med da.

- Selv om han har gjort opp for seg?

- Ja. Det finnes stadig fornærmede som sliter med ettervirkninger i slike saker. På et generelt grunnlag ville vi nok ikke tatt med folk i denne situasjonen.

Wibecan har sonet 16 måneders fengsel for legemsbeskadigelse etter en voldsepisode på en kebabrestaurant i Oslo i desember 1998. Han ble provosert av at andre gjester røkte på restauranten mens han skulle spise. Etter en krangel slo han mannen i 50-årene i nakken. Mannen fikk et brudd i nakkevirvelsøylen og ble lam fra halsen og ned, skriver VG.

I tillegg til fengselsstraffen ble Wibecan dømt til å betale offeret 1,2 millioner kroner i erstatning. En person som står nær offeret, sier til VG at det bare er betalt inn et symbolsk beløp på 1000 kroner.

Sang i Sølvguttene

Michael Wibecan er født i New York, og flyttet til Oslo i ung alder. Han har spilt amerikansk fotball og sunget i Sølvguttene, forteller TVNorge på sine nettsider.

Nå blir Michael Wibecan fulgt opp av Big Brother-produsentene.

- Vi tar vare på ham som menneske, og snakker med ham og gir ham den hjelpen han trenger. Hvis han for eksempel vil snakke med en psykolog, vil han få tilbud om det, sier Jens Petter Gjelseth.

VOLDSDØMT:</B> Michael Wibecan har en voldsdom fra 1998 som han unnlot å fortelle TVNorge om. I natt ble han kastet ut av Big Brother-huset.
SENDT HJEM: Big Brother-produsentene understreker at Michael Wibecan ikke har oppført seg truende overfor de andre deltakere. Grunnen til at han utestenges er at han ikke fortalte om dommen da han ble spurt om rullebladet sitt.