Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Michael Krohn - nattas konge

ROSKILDE (Dagbladet): Det er ikke godt å si hvem som var mest lykkelig rundt klokka halv fem lørdag morgen - Raga Rockers eller deres henrykte norske fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle gode nordmenn på Roskilde får stjerner i øynene når et hjemlig helteorkester inntar festivalen. Og for å få fram en nasjonal entusiasme kan man knapt nok gjøre et bedre trekk enn å putte evighetsmaskinen Raga Rockers inn i et telt midt på natta.

Nordmenn, og bare nordmenn, skubbet, skrålte og hojet seg gjennom en heidundrende fest av en konsert.

Et skjerpa orkester leverte en voldsomt energisk og øsende konsert. Båret fram av publikums kollektive Raga-omfavnelse, ga de en konsert som gjør deres slitne og gamle nå -rykte til sludder. I front: en Michael Krohn i stilistisk, militant og klassisk rockpositur. På sin egen rare og egenrådige måte er han en sjeldent karismatisk og markant frontfigur som man går bananas etter.

Det har gått litt til helvete med Raga Rockers de siste åra, men mot slutten av nattas konsert gikk det rett til himmels. Og kanskje var dette energiinnsprøytningen bandet trengte for å begynne å dominere i norsk rock igjen. Vi som var der ble i alle fall veldig norske og veldig lykkelige av Raga anno 1999. Ikke dårlig bare det!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!