Michael Madsen

Sterk gjendiktning av en poet i de beste tradisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I godt og vel 15 år har skuespilleren og poeten Michael Madsen skrevet poesi med samme smuldrende tilstedeværelse som han tilførte John Dahls fabelaktige neonoir-film «Kill Me Again». Mannen avfødte øyeblikkelig nysgjerrighet hos meg.

Noen år seinere, etter å ha tilranet seg filmer som «Thelma & Louise» og «Reservoir Dogs» ble hans to første diktsamlinger «Beer, Blood & Ashes» og «Eat the Worm» samlet i ett bind og utgitt med tittelen «Burning in Paradise». Den er nå gjendiktet til norsk av Anne B. Ragde og Todias Gjerdrum.

Enten eller

Så da boka kom ut på det lille forlaget Incommmunicado Press, som for øvrig også ga ut låtskriveren Dave Alvins fine tekster, bestilte jeg sporenstreks et eksemplar og har ikke sett meg tilbake siden. Michael Madsen dikt er nok av den type poesi man enten faller for – direkte, hardt & evig som jeg gjorde, eller som man avskyr med samme type dog omvendte instinkt.

Dette er dikt med aner både i beatpoesiens febrile OG-OG-GO som i Charles Bukowski mer avmålte observasjoner av egne omgivelser. Madsen sender på en direkte og upretensiøs frekvens. For å gå corny så det holder for tydelighetens skyld: Madsens poesi rører meg og skaper samme uforfalskede glede som

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer