Michael Moore-tabbe fører til nettstorm

Gratis film spres i rekordfart.

(Dagbladet.no): Michael Moores billige retorikk og selvgode opptreden gjør ham ikke verdt å betale én krone for å se, mener filmskaperens argeste kritikere.

Vel, den gode nyheten er at du slipper: Den nye filmen hans, «Slacker Uprising», slippes nemlig gratis på nett.

I utgangspunktet skulle den bare være tilgjengelig i USA og Canada, men en distribusjonstabbe gjør nå at den spres over hele verden.

Omgår sperre

«Slacker Uprising» er tilgjengelig i flere formater fra filmens offisielle nettside, men nettbrukere fra Norge får beskjed om at vi ikke har tillatelse til å laste den ned når vi forsøker dette.

Men det er ett problem, sett med distributøren Brave New Films\' øyne:

De har nemlig brukt torrent-teknologien for å distribuere filmen. Men ikke bare det, de har benyttet seg av åpne trackere - blant annet tilhørende The Pirate Bay - for å spre torrent-fila mest mulig effektivt. En torrent-protokoll har imidlertid ikke muligheter til å begrense spredning ut fra hvor brukeren befinner seg geografisk.

Derfor distribueres filmen nå i rekordfart - over hele verden.

Michael Moore-tabbe fører til nettstorm

Nettsiden Torrentfreak er blant dem som spekulerer i at Michael Moore og distributøren ikke har tabbet seg ut i det hele tatt, men derimot gjort dette for å skape blest om utgivelsen.

- Ingen analyse

«Slacker Uprising» følger filmskaperen på en 40 dager lang turné i USA i forkant av 2004-valget, der målet er å mobilisere unge velgerne.

På flere steder møter han sinte republikanere som forsøker å stoppe talene hans.

«Men «Slacker Uprising» anlyserer ikke dette, eller tar lærdom av Kerrys tap. Det er faktisk ingen argumentasjon her i det hele tatt - det er bare en hel masse bilder av Michael Moores navn på plakater og ansiktet hans som taler til de allerede omvendte», skriver kritiker Ben Walters i The Guardian.

Han er en av mange filmanmeldere som har erklært seg positive til gratisdistribusjonen, men negativ til innholdet i filmen.

Har du sett «Slacker Uprising»? Hva synes du?