Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Michael Nyman

Michael Nyman møter indiske mestermusikere.

CD: Den engelske komponisten/bandlederen Michael Nyman, særlig kjent for filmmusikk, går her inn i en tradisjon der Ravi Shankar og John McLaughlin er noen av de sentrale aktørene: forsøkene på å forene vestlige og indiske musikkformer.

På «Sangam» (hindi for «møte, møteplass») møtes sangerne Rajan og Sajan Misra, mandolinspilleren U. Shrinivas (fra Remember Shakti) og det akustisk/elektriske Michael Nyman Band som teller 14 strykere og blåsere samt elbassist og sjefen på piano.

Den musikalske hybriden låter mer øst enn vest, særlig takket være de forbløffende sangerbrødrene Misra. Musikken er kreditert Nyman/Misra («Three Ways of describing Rain») og Nyman/Shrinivas («Compiling the Colours»), og flyter av gårde med all den toneglidende tidløshet som vi vestlige amatør-indere har lært oss å elske. Fascinerende til siste tablaslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling