Michael Nyqvist er erkefienden til Tom Cruise

- Hyggelig fyr, sier Nyqvist om Hollywood-stjerna.

POPULÆR: Michael Nyqvist har blitt populær i Hollywood, og spilt inn flere store filmer, etter at han hadde rollen som Mikael Blomqvist i Stieg Larsson-filmene. Nå spiller han inn scener med Tom Cruise i «Mission Impossible IV». Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
POPULÆR: Michael Nyqvist har blitt populær i Hollywood, og spilt inn flere store filmer, etter at han hadde rollen som Mikael Blomqvist i Stieg Larsson-filmene. Nå spiller han inn scener med Tom Cruise i «Mission Impossible IV». Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Svenske Michael Nyqvist, mest kjent fra Milenniums-triologien hvor han spilte Mikael Blomqvist, tar i disse dager på seg rollen som skurk under innspillingen av «Mission Impossible IV».

Der får Nyqvist æren av å spille mot Tom Cruise, og blir dermed Hollywood-stjernens argeste fiende.

Men når scenene er ferdig, er de gode venner.

- Jeg liker Tom Cruise, han er veldig hyggelig, sier Nyqvist til det svenske nyhetsbyrået TT, ifølge Aftonbladet.

- Kul fyr Innspillingen er i full gang, og filmcrewet er nå i Praha. Nyqvist forteller at han har fått god kontakt med sin amerikanske kollega.

- Vi har en slags kobling som gjør at vi fungerer bra sammen. Og regissør Brad Bird er en kul fyr, sier den svenske skuespilleren.

Og det er liten tvil om at det amerikanske filmmiljøet også har fått sansen for Nyqvist. Han har blant annet nettopp avsluttet innspillingen av «Abduction», hvor han spilte mot Denzel Washington og Taylor Lautner fra «Twilight»-filmene.

Trener hver dag Men selv om Stieg Larsson-filmene har gitt Nyqvist stjernestatus i Hollywood, så må han jobbe hardt for å henge med i svingene.

Å spille i en actionfilm mot Tom Cruise er nemlig ingen enkel sak.

- Jeg trener kickboksing hver dag. Og på slutten skal jeg og Tom Cruise ha en slåsskamp som det kommer til å ta tre-fire uker å spille inn. Det kommer til å bli stunts hvor vi må henge i liner og liknende.

Men klage gjør ikke Nyqvist.

- Å filme i Praha er utmerket. Det er en fin by, sier han.

KOLLEGA: Tom Cruise og svenske Michael Nyqvist har blitt gode venner på settet til «Mission Impossible IV».
Foto: Gorm K. Gaare/
KOLLEGA: Tom Cruise og svenske Michael Nyqvist har blitt gode venner på settet til «Mission Impossible IV». Foto: Gorm K. Gaare/ Vis mer