Michael skyter Grant

REMs Michael Stipe jobber som fotograf.

Bildene han tar skal pryde plateomslaget til Grant Lee Phillips nye plate «Mobilize».

Eks-Grant Lee Buffalo-sjef Grant Lee Phillips kommer med sitt andre soloalbum 14. august.

Michael Stipe er en nær venn av Grant, og inviterte blant annet Grant Lee Buffalo til å åpne for REM på Monster-turneen i 1995.

Det var Grant Lee som ba Stipe om hjelp:

- Grant ringte meg for å spørre om jeg kunne ta bildene av han til den nye plata. Jeg har tatt bra bilder av han før, og da jeg hørte skiva var jeg ikke i tvil. Jeg ba han hoppe på et fly straks.

- Det er en vilt vakker plate. Liker du Grants musikk eller tror du vil like den anbefaler jeg den på det varmeste, skryter Stipe på REMs nettsider.

- Michael Stipe har tilbrakt fritiden sin med kameraet i hånda konstant i lang tid. Fra «Murmurs» første hvisk til den brilliante nye «Reveal» har hans unike perspektiv spilt en sentral rolle i oppbygningen av REMs visuelle verden, sier Phillips.

Stipe og Grant Lee dro sammen til Stipes barndomsby Athens i Georgia for noen dager:

- Vi kom inn i Athens-rytmen i løpet av helga. Michael klarte å lokke ut av meg en mer oppriktig profil enn det jeg kunne vist i en annen, formell setting. Vi tok bildene i løpet av noen dager, mellom bøtter av regn og tønner med kaffe, avslutter Grant-Lee.

Bandet til Grant Lee Phillips, Grant Lee Buffalo ble oppløst i 1999 etter krangling med plateselskapet. Det kritikerroste bandet konsentrerte seg om folk-rock, ofte med politisk orienterte tekster signert hovedmann Grant. Han ble kåret til årets mannlige artist av Rolling Stone etter album nummer to «Mighty Joe Moon» fra 1994. Hans solodebut «Ladies' Love Oracle» kom i fjor, og nå kan fans altså glede seg til et nytt album fra mannen med den gyldne stemmen. 18.august legger han ut på turne i USA.

Bildene Stipe har tatt kan du kan finne på de REMs nettside.

GRANT:</B> Spiller på gatehjørner og ellers over hele USA de kommende ukene.
MICHAEL OG GRANT:</B> Planlegger platecover sammen.
<B>SOLO:</B> Grant Lee Phillips, venn av Michael Stipe og kritikerrost honningstemme som har gått solo.
<B>FOTOGRAF:</B> Stipe har talenter utenom musikken. Nå har han lokket ut Grants sanne ansikt med fotoapparatet.