Michaels verste uke

Michael Jackson hadde ingen god uke. Vitne etter vitne naglet popikonet til grove seksuelle overgrep mot små gutter.

NEW YORK (Dagbladet): De første ukene under rettssaken mot pedofilitiltalte Michael Jackson plukket forsvarer Thomas Mesereau aktoratets vitner fra hverandre. De satt igjen uten noen form for troverdighet.

Men denne uka skjedde det noe i rettssalen i Santa Maria i California. Popikonet skal prise seg lykkelig over at juryen ikke umiddelbart skal ta stilling til skyldspørsmålet. Da hadde Jackson etter alle solemerker måttet se fram til mange år bak lås og slå.

Sex i dusjen

En etter en tok de plass i vitneboksen - tidligere ansatte på Neverland - og fortalte sjokkhistorier om «Jacko» og hans bisarre sexleker med små gutter.

Til tross for at forsvaret med rette forsøkte å trekke vitnenes troverdighet i tvil, festet det seg et bilde av Michael Jackson. En grisete pedofil som har seksuell omgang med smågutter.

Ralph Chacon, som var sikkerhetsvakt på Neverland, beskrev i detalj to overgrep.

Under ed hevdet Chacon at han hadde sett Michael Jackson utføre oralsex på en ti år gammel gutt i dusjen.

Sikkerhetsvakta hevdet også at «Jacko» lidenskapelig hadde kysset en annen gutt foran et bilde av eventyrfiguren Peter Pan.

-  Hevnmotiv

Advokat Mesereau viste til at Chacon hadde et hevnmotiv, siden han fikk sparken fra Neverland. Han tapte søksmålet og måtte til slutte betale en million dollar i erstatning til Jackson.

Da statsadvokat Tom Sneddon spurte hvorfor Chacon ikke hadde kontaktet politiet og fortalt om overgrepene, svarte ekssikkerhetsvakta:

-  Hvem ville trodd meg?

Phillip Lemarque, tidligere kokk hos Jackson, hevdet at han hadde sett «Jacko» beføle den unge skuespilleren Macaulay Culkin i skrittet. Han skulle angivelig ha oppdaget Jackson og Culkin da han kom for å servere de to pommes frites om natta.

-  Jackson hadde hånda nede i trusa til Culkin. Jeg ble sjokkert. Det var like før jeg mistet pommes frites i gulvet.

Franske Lemarque innrømmet at han aldri hadde fortalt om overgrepet, før han var i politiavhør i 1993. Han forklarte det med at han var redd for å havne i trøbbel, hvis han sa noe om Jackson.

Også tjenestepiken Adrian Marie McManus hevdet i retten at hun oppdaget at Jackson kysset og intimt vasket Macaulay Culkin - som da var 11- 12 år gammel.

Ødeleggende

Michael Jackson er ikke tiltalt for å ha misbrukt skuespilleren Macaulay Culkin, men for å ha misbrukt en 13 år gammel kreftpasient.

Culkin er ikke stevnet inn som vitne i straffesaken, men har offentlig avvist påstandene.

Selv om advokat Thomas Mesereau har forsøkt å trekke troverdigheten til vitnene i tvil, har det festet seg et inntrykk av Jackson som kan føre til en domfellelse.

Amerikanske aviser og TV-kanaler er fulle av Jackson-stoff. Rettssaken blir analysert opp og ned. De fleste er enige om at sist uke ikke kunne ha vært mer ødeleggende enn den var for Michael Jackson.

Avisa New York Post kjører daglig et såkalt «Jacko-meter», hvor de med pil viser ståa i retten. Fram til nå har pila vist hvitt og stått på

«Beat It», men denne uka snudde det. «Jacko-meteret» viser nå blodrødt og peker på «He\'s Bad».

Det kom også fram i retten denne uka at Jackson to og ikke én gang har kjøpt seg fri fra sexanklager overfor smågutter.

Amerikanske medier mener nå at ikke engang juryen som frikjente OJ Simpson for dobbeltdrap, kunne frikjent Michael Jackson.

EKLE VITNER: Michael Jackson ble naglet til flere grove seksuelle overgrep mot små gutter, da tidligere ansatte ved Neverland vitnet mot ham i forrige uke. Amerikanerne spør seg nå om en svart mann, kledd som en hvit dame, kan bli frikjent i en pedofilisak.