Michele fra MTV til Hollywood

Michele Waagaard (22) fra Hønefoss er på vei til berømmelsen i Hollywood. Om ei uke drar hun til Los Angeles for å begynne på den prestisje-fylte teaterskolen Lee Strasberg.

THAILAND (Dagbladet): Michele er i godt selskap. Stjerner som Marilyn Monroe, James Dean, Marlon Brando, George Clooney, Jack Nicholson og Robert De Niro for og nevne noen, har gått på Lee Strasberg.

Teaterskolen åpnet både i New York og Los Angeles i 1969, og tidligere har norske Tonje Kleivdal Kristiansen og Torbjørn Harr gått der.

Michele Waagaard kommer opprinnelig fra Hønefoss, men som 15-åring fulgte hun med familiens flyttelass til Thailand. Med norsk far og thailandsk mor har hun blitt omfavnet av thailandske publikum.

I jenteband

Hun startet karrieren i jentebandet JAMP, men bandet ble oppløst før det kom skikkelig i gang. Likevel hadde hun blitt kjent, og ble ikke lenge arbeidsledig.

For 11 måneder siden ble hun ansatt i MTV-Asia, og fikk opptre direkte hver kveld i to timer for over halvannen million seere. Hun leder også et rockeshow med musikk fra 80-tallet.

- Jeg kommer til å jobbe som korrespondent for MTV-Asia i Los Angeles når det skjer noe, forteller hun med et smil, - for det vil det helt sikkert gjøre, sier Michele til Dagbladet.

Om under ei uke flytter hun. Fredag fylte hun 23 år, og hadde bursdags- og avskjedsfest med alle venner og kjente.

- Var det vanskelig å komme inn på teaterskolen?

- Nei, jeg bare sendte en søknad med en video, med litt forskjellig fra det jeg har gjort før. Jeg hadde ikke hatt en tjangs hvis jeg ikke hadde vært i bransjen fra før.

Kalenderpike

Etter det Michele sier, koster det ca. 80000 dollar å gå på Lee Strasberg, men hun er ikke helt sikker siden økonomi ikke er hennes sterkeste side.

Men penger har hun tjent! Som tidligere popstjerne og som ettertraktet modell er hun ofte på forsida av de store magasinene i Thailand.

Det hjalp sikkert også at hun var kalenderpike for et brennevinsmerke, som fikk stor oppmerksomhet rundt i landet. Etter hva thailandske aviser skriver fikk hun 1,5 millioner thailandske baht, som tilsvarer over 200000 kroner, for fire bilder i halvnaken positur.

- Jeg har alltid hatt lyst til og gå på den skolen, men vet ikke hva jeg kan få ut av det. Jeg tar det som det kommer, og det er viktig at jeg trives i Los Angeles. Kan hende jeg er tilbake i Thailand om ett år og spiller tv-serier, sier Michele.

Målrettet

Som elev på en skole der mange av dagens store stjerner har gått vil vi sikkert høre mer fra Hønefoss-jenta som alltid har vært målrettet med det hun gjør, som hun sier selv.

- Det har alltid vært målet mitt å gå på den skolen - nå har jeg kommet inn!

STJERNEELEV: Michele Waagaard er stjerne i Thailand, og flytter til USA om ei uke for å følge i blant andre Marilyn Monroes fotspor på Lee Strasbergs teaterskole.