Michelet blir verdensmester

TROMSØ (Dagbladet): «Fy faen,» sa forfatteren Henning Mankell da han hørte at hans revolusjonære kumpan Jon Michelet skulle lede et spørreprogram på TV. Et spørreprogram! Men nå er Michelet i gang.

- Jeg tror min venn Mankell ville likt «Verdensmester». Hvis jeg ikke kan stå inne for dette, kan jeg ikke innestå for noe. Jeg har det veldig moro, sier Michelet.

Den 57 år gamle ringreven mener «Verdensmester» er et kunnskapsspill for folk som liker å reise og liker å spille Trivial Pursuit.

- Seere som heller vil ha fotball, øl og hornmusikk kan slå på «Big Brother».

Michelets klo

I kveld på NRK2 kommer det første av 52 spørreprogrammer. Hver mandag og onsdag klokka vil Michelet poppe opp på skjermen med geografigåter til to duellanter.

- Jeg har vært med på å lage samtlige ledetråder sjøl.

Spillet

Med hvert sitt verdenskart skal duellantene plotte inn en sirkel ved det geografiske punktet Michelet gir ledetråder til. De kan snevre inn svaret ved å minske sirkelen (det gir flest poeng) - eller forstørre den hvis de føler seg usikre.

Deltakerne i «Verdensmester» er plukket ut etter opptaksprøve.

- Geografi spiller en avgjørende rolle. Men programmet krever kunnskap om alt fra kriger og kolonisering til sport og zoologi, mener Michelet.

Han takket ja til «Verdensmester»-oppdraget av tre grunner:

- Vi sender på NRK2 og slipper å legge oss flate for rating-racet. Vi spiller inn i Tromsø med en entusiastisk stab. Og programmet er kunnskapsbasert.

SKJERMTROLL PÅ 57: Du kan ikke unngå Jon Michelet og hans «Verdensmester» på NRK utover høsten. Rundt 70 deltakere er håndplukket til «Verdensmester». Jon Michelet ble også testet på forhånd. Han oppnådde det nest beste testresultatet!