Michelet fikk revolveren

Jon Michelet ble torsdag tildelt Rivertonprisen for årets beste kriminalroman 2001. Han er den eneste som har fått prisen to ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I høst gjorde krimveteranen og avtroppende Klassekampen-redaktør Jon Michelet det Dagbladets anmelder kalte «årets comeback» med «Den frosne kvinnen».

Den var Rivertonklubben enig i. Torsdag ble Michelet tildelt Rivertonprisen for boka juryen mener «stikker seg klart ut som den beste i 2001.»

«Høstens beste»

Dagbladets anmelder mener «Den frosne kvinnen» er blant Michelets aller beste romaner og «uten tvil denne høstens suverent beste norske krim.»

Prisen er velfortjent, med andre ord.

Rivertonprisen deles ut av Rivertonklubben og er en revolver med gullplakett. Etter Morgan Kane-forfatter Kjell Hallbings råd er typen revolver en 7,5 millimeter belgisk revolver av typen Nagant.

Michelet fikk prisen sist i 1981 for «Hvit som snø».

Påvirker norske krimvaner

Rivertonklubben ble startet i 1972. Bak den sto krimentusiaster som Nils Nordberg, Tor Edvin Dahl og André Bjerke, som mente at norsk krim var nede i en bølgedal.

Siden den gang har Rivertonklubben jobbet for å fremme norsk kriminallitteratur, og gjort nordmenn stadig mer helta på krim. Dessuten påvirker rivertonerne hva vi leser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer